Ειδήσεις

Έσωσαν από την κατάρρευση το ναό των Αγίων Πάντων

Γλίτωσε τον κίνδυνο της κατάρρευσης όπως όλα δείχνουν ο Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στην Αμμουδάρα, όπου βρίσκεται το μνημείο των 62 Εθνομαρτύρων καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασής του .

Όπως διαπίστωσαν και οι παρευρισκόμενοι στην εορτή των Αγίων Πάντων και το ετήσιο μνημόσυνο των 62 Μαρτύρων, με τις εργασίες αυτές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με την δωρεάν προσφορά της μελέτης και την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού κ. Μανώλη Βασιλάκη και την χρηματοδότηση του πρώην Βουλευτή και επιχειρηματία κ. Κώστα Μπαντουβά, βελτιώθηκε αισθητά η όψη του Ιερού Ναού αλλά κυρίως, εξασφαλίστηκε η στατική του επάρκεια, η οποία είχε επηρεαστεί από την πάροδο του χρόνου.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Μιχάλης Παναούσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του, ενώ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Κώστα Μπαντουβά και τον Μανώλη Βασιλάκη για την σημαντική τους προσφορά.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης ήταν ορατός

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να σώσουμε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου μας. Η φθορά που είχε επέλθει από τον χρόνο ήταν μεγάλη και χωρίς τις παρεμβάσεις αυτές, ο κίνδυνος της κατάρρευσης του Ιερού Ναού, ήταν ορατός.Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τους αγαπητούς μου φίλους, τον Κώστα Μπαντουβά και τον Μανώλη Βασιλάκη για την πολύτιμη προσφορά τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι.Ν. των Αγίων Πάντων είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του τόπου μας, το οποίο κατασκευάστηκε για να υπενθυμίζει τη θυσία των επιφανών συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές τον Ιούνιο του 1942 και στον μνημειακό αυτόν χώρο, φυλάσσονται τα οστά των 62 Ηρώων.

Σχόλια