Ειδήσεις

Έτοιμη η πτέρυγα γηροκομείου στο Ρέθυμνο αλλά...κλειστή

10 χρόνια μετά την ένταξή της στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η νέα πτέρυγα του μοναδικού δημόσιου γηροκομείου στην Κρήτη ολοκληρώθηκε, όμως ακόμη δεν μπορεί να παραδοθεί προς χρήση. Υπολείπονται 350.000 ευρώ για τον εξοπλισμό της, την ώρα που ακόμη δεν έχει καταρτιστεί ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων του 2016.

Η Πρόεδρος του ιδρύματος, Ζωή Σιταρένιου - Μπριλάκη, αισιοδοξεί ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα γίνει η προσωρινή παραλαβή του έργου, όμως εάν δεν εγκρίνει το Υπουργείο Εργασίας τη σχετική πίστωση για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας, αυτό θα αποτελεί δώρον - άδωρον και το κτίριο: φάντασμα..

Από 33, θα φιλοξενήσει  65 ηλικιωμένους

Το γηροκομείο στα Μισίρια φιλοξενεί 33 ηλικιωμένους με τη δυναμική του να ανεβαίνει στα 65 άτομα, όταν λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Από τα 16 άτομα προσωπικό, οι 3 επικουρικοί εργαζόμενοι αποχωρούν τον Σεπτέμβρη που λήγει η σύμβασή τους, ενώ ένα χρόνο αργότερα λήγει η σύμβαση 3 ακόμα εργαζομένων, προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μάλιστα μετά από 43 χρόνια λειτουργίας της, η δομή απέκτησε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα 3 φορές τη βδομάδα να παραδίδεται φαγητό σε 10 ανήμπορους ηλικιωμένους.

Το θέμα είναι ότι αποτελεί μονάδα με αυξημένες ανάγκες, καθώς είναι κλειστού τύπου και θα πρέπει να πραγματοποιούνται βάρδιες σε εικοσιτετράωρη βάση. Αντί όμως να ενισχυθεί με προσωπικό τώρα που επίκειται η επέκτασή της, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εν τέλει, σταδιακά θα αποδυναμώνεται, ζημιώνοντας τους οικονομικά αδύναμους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια