default-image

Ναι με ασφαλιστικές δικλείδες στην εξόφληση χρεών με ακίνητα

Κρήτη
Ναι με ασφαλιστικές δικλείδες στην εξόφληση χρεών με ακίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αρκεί ο ιδιοκτήτης να επιλέγει το ακίνητο με το οποίο θα ξεχρεώνει και βέβαια με αντικειμενικές αξίες του σήμερα, λέει στο Ενημερωτικό Μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84  ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Αράπογλου σχολιάζοντας τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει εντός της εβδομάδας στη βουλή ο αρμόδιος υπουργός και προβλέπει το παραπάνω.

Όπως προβλέπει συγκεκριμένα, όποιοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1ον. Να μεταβιβάσουν σε τρίτο την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

2ον. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο ίδιος αναφέρει πως στον προϋπολογισμό τα 2,65 δις που ήταν να εισπράξει έγιναν  3,2 ελέω κόφτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News