Ειδήσεις

Τρέχουν για να προλάβουν τις φορολογικές δηλώσεις (video)

Αγώνας δρόμου από φορολογούμενους και φοροτεχνικούς για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μιας και η προθεσμία εκπνέει στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Μανόλη Καφτάκη που μίλησε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον των φορολογούμενων έχει αυξηθεί με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 15 Ιουλίου, μετά την παράταση που έγινε γνωστή από το Υπουργείο.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Συμβουλές για τις φορολογικές δηλώσεις

1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, (30/4/2016) παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30/6/2016 και σήμερα κοινοποιήθηκε ότι παρατείνεται επιπλέον μέχρι τις 15 Ιουλίου λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κ.λπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

3. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζεται από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. Τονίζεται, πάντως, ότι επιδίωξη είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί εγκαίρως όλη η διαδικασία.

4. Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα, αλλά να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

5. Καλεί, επίσης, τους λογιστές - φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους (σ.σ. για την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

      

Σχόλια