default-image

Ο Σάντος απέκλεισε και πάλι μια ανώτερη ομάδα...

Αθλητισμός
Ο Σάντος απέκλεισε και πάλι μια ανώτερη ομάδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου (ας με συγχωρήσετε που ξεκινάω έτσι) και σίγουρα όταν παρακολουθώ μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση (ιδιαίτερα όταν δεν υποστηρίζω συγκεκριμένη ομάδα) θέλω να βλέπω πολλά γκολ και θέαμα!

Το περασμένο Σάββατο-δεν το κρύβω-δεν με ενδιέφερε το θέαμα. Ήθελα να δω τον φίλο μου και φίλο μεγάλης μερίδας Ελλήνων, Φερνάντο Σάντος να πανηγυρίζει στο τέλος! Και αυτό είδα! Και πανηγύρισε δικαιολογημένα! Διότι αν δεν το καταλάβατε η ομάδα του απέκλεισε την καλύτερη ομάδα της πρώτης φάσης του Euro! Μπορεί να μην έχει αυτή η ομάδα το όνομα της Γερμανίας ή την έδρα που έχει η Γαλλία αλλά σίγουρα έπαιζε την καλύτερη μπάλα! Ο Σάντος τους μπλόκαρε, είχε και τύχη (δεν την είχε στα προηγούμενα ματς του τουρνουά) και τα κατάφερε! Και βέβαια είχε και κόντρα διαιτησία αφού δε δόθηκε πέναλτι-μαρς που σήκωνε και αποβολή, όταν ο Νάνι δέχτηκε "δολοφονικό χτύπημα" στην περιοχή, στο δεύτερο μέρος, από τον Στρίνιτς! Ο Σάντος έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα, δέχτηκε έντονη κριτική από τους συμπατριώτες του, όπως ανάλογα σχόλια άκουγε και στην Ελλάδα! Προχθές απέκλεισε την Κροατία που λιγες μέρες πριν είχε πάρει την 1η θέση στον όμιλό της νικώντας με ανατροπή την Ισπανία! Την Κροατία την είχε κερδίσει και με την Ελλάδα όταν μας έστειλε στο Euro του 2012 και μετά μας οδήγησε στην οκτάδα (αποκλειστήκαμε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία). Το έχετε συνειδητοποιήσει πως ο Σάντος "λυγίζει" ομάδες ανώτερες από αυτές που προπονεί; Και αν λυγίσει ο ίδιος, αυτό συμβαίνει είτε λόγω μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας του αντιπάλου, είτε λόγω μεγάλης ατυχίας; (Θυμηθείτε το Ελλάδα-Κόστα Ρίκα).

Ο ίδιος ο Σάντος έδειξε την απόλυτη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του εξέφρασε  μετά την δραματική πρόκριση των Πορτογάλων απέναντι στην Κροατία, τονίζοντας πως πίστευε μέσα του στην πρόκριση, ακόμα και όταν η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Επιτρέψτε μου να κλείσω με τα όσα είπε και να προσθέσω πως έμεινε ψύχραιμος παρόλο που στην πρώτη ερώτηση από συμπατριώτη του, αντί να πάρει τα εύσημα...άκουσε πως η ομάδα του ήταν ανέτοιμη! Δεν έχει πρόβλημα ξέρετε, είναι και πολύ καλός άνθρωπος! Και δυστυχώς, όσοι του φέρθηκαν τόσο άσχημα και θέλησαν να τον κάνουν να φύγει από την Ελλάδα και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, πρέπει να το εμπεδώσουν: Δεν το πέτυχαν! Και στην Ελλάδα θα συνεχίσει να έρχεται για τους φίλους του (για να εργαστεί δε ξέρω) και από τον καναπέ τους θα τον βλέπουν να πανηγυρίζει σε μεγάλα ματς-όπως προχθές το βράδυ-με σφιγμένη τη γροθιά...

Του: Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News