default-image

Δέκα χρόνια στον Ιρακινό που εξαπάτησε 22 Ηρακλειώτες

Κρήτη
Δέκα χρόνια στον Ιρακινό που εξαπάτησε 22 Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε τη Δευτέρα (27/6) σε έναν 45χρονο Ιρακινό, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες Ηρακλειώτες, αποσπώντας τους συνολικά σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ! 

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη φυλακή για άλλη υπόθεση παρουσιαζόταν άλλοτε ως συνεργάτης μεγάλων ελληνικών και διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων κι άλλοτε ως σύμβουλος επενδύσεων και χρηματιστής με αποτέλεσμα να βάλει στην τσέπη του περισσότερα από 970.000 ευρώ.

Η δράση του Ιρακινού, ο οποίος δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διήρκησε από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2008. Μέσα στους 11 αυτούς μήνες που ο 45χρονος διέμεινε στο Ηράκλειο κατάφερε να εξαπατήσει συνολικά 22 ανυποψίαστους Ηρακλειώτες.

Όπως έγινε, μάλιστα, γνωστό, χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα ονόματα με τα οποία συστηνόταν στους άλλους. Ένα από αυτά ήταν το «Παπαδάκης», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η καταγωγή του ήταν κρητική.

Ο Ιρακινός, ο οποίος διέθετε ιδιαίτερο χάρισμα στο λέγειν, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και μιλώντας για «σίγουρη απόδοση κερδών», έπεισε 22 ντόπιους να του παραχωρήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου εκείνος να τα επενδύσει σε τραπεζικά προγράμματα και στη συνέχεια να τους επιστρέψει το κέρδος. 

Στη λίστα των θυμάτων του, βρίσκονταν από ιδιωτικοί υπάλληλοι και ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ, μέχρι γιατροί και επιχειρηματίες.

Κάποιοι «τυχεροί» την γλίτωσαν χάνοντας 5000 ευρώ, ωστόσο υπήρξαν και αυτοί που ζημιώθηκαν με περισσότερα από 100.000 ευρώ. Τη μεγαλύτερη καζούρα υπέστη θύμα του 45χρονου το οποίο έχασε περισσότερα από 250.000 ευρώ!

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News