Ειδήσεις

Από Σεπτέμβριο το μεγάλο κοινωνικό ιατρείο Ηρακλείου

Πολύ κοντά στην υλοποίηση του οραματικού στόχου για την δημιουργία ενός διευρυμένου Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, βρίσκεται η Λότζια η οποία έχει ήδη προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για την εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του.

Στόχος η ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων δημοτών μέσω της παροχής βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας. 

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξασφάλιση και διαμόρφωση χώρου σε ακίνητο που θα μισθωθεί εντός των τειχών συνολικού εμβαδού έως 350 τ.μ., όπου θα στεγαστεί ένα πλήρες δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας από γιατρούς όσο το δυνατόν περισσότερων ειδικοτήτων. 

Το διευρυμένο δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο αναμένεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της δημοτικής αρχής.

Ήδη,  στο υφιστάμενο δημοτικό ιατρείο στη περιοχή της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο λειτουργεί από το 2009, εξυπηρετούνται εντελώς δωρεάν 350 συμπολίτες μας, σε μηνιαία βάση, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Προσπάθεια για την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Ηρακλείου και ΠΑΓΝΗ, όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη η οποία αναφέρθηκε παράλληλα στη σημαντική συμβολή προς αυτή τη κατεύθυνση του κ. Χρήστου Λιονή, καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Τις υπηρεσίες ζωής προσφέρουν γιατροί γενικής Ιατρικής, 2 νοσηλευτές, 1 επισκέπτρια υγείας και 1 παιδίατρος.

Μεταξύ των εξετάσεων είναι οι βιοχημικές, χοληστερίνης, ζαχάρου, μέτρησης αρτηριακής πίεσης, καρδιογράφημα κ.α.

Το δημοτικό ιατρείο λειτουργεί από τις 07.30 - 15.30.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια