Ειδήσεις

400 μέτρα από τα σπίτια έφτασε η φωτιά στα Δερβενοχώρια

400 μέτρα από τα σπίτια έφτασε η πυρκαγιά στα Δεβενοχώρια η οποία προκάλεσε πανικό. Οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης ωστόσο μια αναζωπύρωση που προκάλεσε έξω από το χωριό Πράσινο νέα ανησυχία σε πυροσβέστες και κατοίκους του χωριού.

Πληροφορίες από το πυροσβεστικό σώμα ανέφεραν πως την τελευταία ώρα στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, που κατευθυνόταν προς τη Μαγούλα, έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι που κατευθύνθηκαν τη φωτιά προς δασική έκταση που δεν έχει καεί.

Η μορφολογία του εδάφους όπως αναφέρει το enikos, έκανε αδύνατη την επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και το βάρος είχε πέσει στα εναέρια μέσα που είχαν ενισχυθεί και με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου σινούκ.

Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνθηκε προς το χωριό Πράσινο.

Ελλείψεις σε προσωπικό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή των Δερβενοχωριών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Παφίλης, ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία για την κατάσταση στο πυροσβεστικό σώμα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και την ύπαρξη απαρχαιωμένων και κακοσυντηρημένων μέσων, τα οποία δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών και την αποτελεσματική δασοπροστασία. Τόνισε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρχουν νέες καταστροφές το επόμενο διάστημα.

Από τη μεριά του ο υπουργός άκουσε τους προβληματισμούς του ΚΚΕ, συμφώνησε με την ύπαρξη αυτών των προβλημάτων και τον ενημέρωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον του σε αντίξοες συνθήκες.

Σχόλια