default-image

Αναχωρήσεις από τη Μεγάλη Σύνοδο με ευχαριστίες

Κρήτη
Αναχωρήσεις από τη Μεγάλη Σύνοδο με ευχαριστίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις ευχαριστίες τους για την θερμή φιλοξενία, την ασφάλεια που τους παρείχε η Κρήτη αλλά και την στήριξη της Περιφέρειας στην επιτυχή οργάνωση της Μεγάλης Συνόδου στο νησί εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση τους στα Χανιά.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών που αναχώρησαν σήμερα Δευτέρα από την Κρήτη αναφέρθηκαν με επαινετικά λόγια για το νησί ευχαριστώντας παράλληλα τις αρχές, το κλήρο και το λαό.

«Με αισθήματα σεβασμού αποχαιρετούμε σήμερα την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συζήτησαν την αποστολή της Ορθοδοξίας και τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Για δέκα ημέρες η «καρδιά» της Ορθοδοξίας χτυπούσε στην Κρήτη και από το νησί μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Μεγάλη Σύνοδος πέραν των Εκκλησιαστικών θεμάτων έστειλαν στην Παγκόσμια Κοινότητα μήνυμα ομοψυχίας όπως και μήνυμα στους ισχυρούς της γης να παρέμβουν στα οξυμένα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου δίνοντας έμφαση στις πολεμικές συρράξεις, το προσφυγικό, τη κλιματική αλλαγή κ.α. Η φράση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου «όλοι μαζί γράψαμε ιστορία από δω από την Κρήτη» αποδίδει την ιστορικότητα του γεγονότος το οποίο είχε την ευλογία και την τιμή να φιλοξενήσει η Κρήτη και ο λαός της. Είναι ένα κορυφαίο γεγονός που προβάλλει διεθνώς το νησί μας, την ιστορία του και ότι, είναι  ένας φιλόξενος και ασφαλής ποιοτικός τουριστικός προορισμός. Η Περιφέρεια Κρήτης αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Οικουμενικό Πατριάρχη και όλους τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τους Παρατηρητές των άλλων Εκκλησιών και εύχεται οι ομόφωνες αποφάσεις και το κλίμα ενότητας της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης να βρει ανταπόκριση στο σύνολο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως επίσης και οι ισχυροί της γης να αφουγκραστούν το Μήνυμα της Μεγάλης Συνόδου στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί και να λάβουν άμεσα τις κατάλληλες αποφάσεις».

Την Κυριακή το απόγευμα παρόντος του Περιφερειάρχη, και κληρικών-μοναχών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.  Βαρθολομαίος σε τελετή στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κάστρου στο Βαρύπετρο Χανίων, τοποθέτησε τον Θεμέλιο Λίθο του Ιερού Ναού στο όνομα του Πατρός Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News