default-image

Μοιραίος ο Μέσι, ο τίτλος στη Χιλή (video)

Ποδόσφαιρο
Μοιραίος ο Μέσι, ο τίτλος στη Χιλή (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Χιλή στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Κόπα Αμέρικα επικρατώντας στα πέναλτι της Αργεντινής με τον Μέσι να είναι ο μοιραίος παίκτης καθώς έχασε το πρώτο πέναλτι για την «αλμπισελέστε».

Ο τελικός κύλησε ακριβώς όπως και πέρυσι. Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια και την παράταση χωρίς να σκοράρουν και στα πέναλτι οι ποδοσφαιριστές της Χιλής αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι με το τελικό 4-2 να τους χαρίζει τον τίτλο.

Άλλος ένας χαμένος τίτλος για τον Μέσι, ο οποίος ήταν και μοιραίος καθώς εκτέλεσε πρώτος πέναλτι, το οποίο όμως έχασε. Μάλιστα στη λήξη του αγώνα ξέσπασε σε γοερά κλάματα.

Οι Αργεντινοί ξεκίνησαν στο ματς με μεγαλύτερη διάθεση και στο 21' ο Ιγκουαΐν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το τελείωμά του μετά από λάθος γύρισμα του Μεδέλ δεν ήταν το αναμενόμενο και θύμισε σε αρκετούς το χαμένο τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος διαιτητής Χέμπερ Λόπες με τις δύο κόκκινες που έδειξε σε Ντίαζ και Ρόχο προκάλεσε εκνευρισμό στις δύο ομάδες και επηρέασε σε ένα βαθμό το ρυθμό του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγουέρο είχε και εκείνος στο 84' μία ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Αργεντινή, αλλά ούτε αυτός είχε το κατάλληλο τελείωμα.

Οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο είχαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία στο 100' της παράτασης, όταν ο Κλαούντιο Μπράβο με τη βοήθεια του… δοκαριού αποσόβησε την κεφαλιά του Αγουέρο.

Το γκολ δεν ερχόταν και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρουλέτα των πέναλτι.

Αυτός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός για την Αργεντινή από το 1993, όταν και κατέκτησε το τελευταίο της τρόπαιο.

Τα πέναλτι

0-0 Βιδάλ: Απόκρουση Ρομέρο

0-0 Μέσι: Άουτ

0-1 Kαστίγιο: γκολ

1-1 Μαστσεράνο: γκολ

1-2 Αράνγκις: γκολ

2-2 Aγουέρο: γκολ

2-3 Μποσεζούρ: γκολ

2-3 Μπίλια: Απόκρουση Μπράβο

2-4 Σίλβα: γκολ

Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μασεράνο, Μπανέγα (111' Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57' Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70' Αγουέρο).

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80' Πουτς), Αλέξις (103' Φρανσίσκο Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109' Νικολάς Καστίγιο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News