Ειδήσεις

Δεν "λέει" να κοπάσει η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Πάντως, εδώ και λίγη ώρα έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

Το πρωί, αεροσκάφος τύπου καναντέρ που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερνεβοχώρια κατέπεσε στη Βοιωτία.

Οι πιλότοι τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση και κατέπεσε σε δασική, δύσβατη περιοχή, σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν», στα όρια Αττικής-Βοιωτίας, κοντά στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Οι δύο πιλότοι το εγκατέλειψαν αμέσως, λεπτά πριν γίνει έκρηξη και το σκάφος τυλιχθεί στις φλόγες.

 πηγη:tvxs.gr

Σχόλια