default-image

Ο Γκριεζμάν έστειλε την Γαλλία στους "8"

Ποδόσφαιρο
Ο Γκριεζμάν έστειλε την Γαλλία στους "8"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οne... Γκριεζμάν σόου ήταν για τη Γαλλία η σημερινή νοκ-άουτ αναμέτρηση με την Ιρλανδία στους "16" του EURO, με τον εξαιρετικό Γάλλο επιθετικό να παίρνει από το χεράκι την ομάδα του και να την οδηγεί στη νίκη πρόκριση με 2-1!

Για να φτάσει η Γαλλία στους "8" πάντως χρειάστηκε να αγχωθεί αρκετά, αφού με γκολ που σημείωσε με πέναλτι η Ιρλανδία στο 3', προηγήθηκε 0-1, σκορ που παρέμεινε σε όλο το α' ημίχρονο. Στην επανάληψη όμως ο Γκριεζμάν ήταν ο πρωταγωνιστής και με δύο δικά του γκολ ήρθε η ανατροπή πρόκρισης για τους διοργανωτές, οι οποίοι στους "8" θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού, Αγγλία - Ισλανδία.

Η Ιρλανδία άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Μπρέιντι, με τους Γάλλους σε 4 ματς στην διοργάνωση να έχουν δεχτεί 2 γκολ και αμφότερα είναι με πέναλτι (στην πρεμιέρα με Ρουμανία το πρώτο).

Στο β' ημίχρονο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, καθώς πέτυχε και τα δύο γαλλικά γκολ και μάλιστα μέσα σε ένα τρίλεπτο, καθώς ισοφάρισε στο 58' και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 61'. Μάλιστα στο 66' βρέθηκε φάτσα με το χατ-τρικ όμως ο Ντάφι της Ιρλανδίας τον ανέτρεψε (εκτός περιοχής) αλλά αποβλήθηκε και έτσι η Ιρλανδία συνέχισε με 10 παίκτες το παιχνίδι.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ (46' Κομάν), Ματουιντί, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Παγέτ, Ζιρού (73' Ζινιάκ).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Κέοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι (72' Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΚλιν (69' Ο'Σέι), Μέρφι (65' Γουόλτερς), Λονγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News