default-image

Στην ελιά που φύτεψε ο Βαρθολομαίος ξένοι δημοσιογράφοι

Κρήτη
Στην ελιά που φύτεψε ο Βαρθολομαίος ξένοι δημοσιογράφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίστηκαν στο τέλος της εβδομάδος που διανύσαμε οι ξεναγήσεις που διοργανώνει ο δήμος Πλατανιά στο περιθώριο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Την Παρασκευή  έγινε  επίσκεψη στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων «Χρήστος Πολέντας», στη Νεράντζια Βουκολιών.

Το Πάρκο και ο Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες δημοσιογράφους και ιερωμένους,  όχι μόνο για τον ιερό σκοπό που δημιουργήθηκε αλλά και για τον λόγο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος  το είχε εγκαινιάσει και είχε φυτέψει  ο ίδιος προσωπικά μια ελιά στον χώρο του Πάρκου.

Επίσης συγκίνησε τους επισκέπτες το  ετήσιο μνημόσυνο που γίνεται εις μνήμην όλων των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον  έδειξαν για το «Δέντρο των Εθνών», αφιέρωμα του Ο.Η.Ε και την αναμνηστική στήλη με την σχετική επιγραφή, αφιερωμένη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο  Εκκλησιών.

Στη συνέχεια έγινε στάση στον Πύργο των Βουκολιών όπου και έγινε σχετική αναφορά στην σημαντική, ιστορική, ομώνυμη μάχη. Κατόπιν οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν δια μέσου χωριών της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών και Κολυμβαρίου θαυμάζοντας το καταπράσινο τοπίο με τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες μέχρι την επιστροφή τους στο χώρο της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News