Ειδήσεις

Επανασύνδεση για την οικογένεια Καλλέργη

Οικογενειακή γιορτή η σημερινή για τη μεγάλη οικογένεια των Καλλέργηδων στην Κρήτη που έδωσαν το ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού τους στη Μονή Καλλέργη η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, 4 χιλιόμετρα βόρεια του Καστελίου.

Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία ενώ ακολούθησε γλέντι και ομιλία από τον Σπύρο Καλλέργη, ο οποίος γύρισε το χρόνο πίσω και σε στιγμές της ιστορίας μας, οπότε οι πρόγονοι τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του έθνους, στην Ορθοδοξία και στον Πολιτισμό, ευθύνες πολύ βαριές στις πλάτες τους και παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους.

Ευκαιρία σύσφιξης σχέσεων

Μια ακόμη προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων κυρίως των νέων ανθρώπων της μεγάλης οικογένειας Καλλέργηδων με τους μεγαλύτερους να υπενθυμίζουν στους νεότερους τις λαμπρές σελίδες των προγόνων τους, στην οικογενειακή συνάντηση των απανταχού Καλλέργηδων στην Ιερά Μονή Καλλέργη που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ο Σπύρος Καλλέργης ανέλυσε το οικογενειακό δέντρο, κάνοντας παράλληλα μια ιστορική αναδρομή από το 1182 έως σήμερα και στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην Κρήτη η οικογένεια Καλλέργη, στο Ελληνικό Έθνος, την Ορθοδοξία, τον Πολιτισμό, φωτεινά παραδείγματα που παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων.

Πέρα από το σημαντικό αριθμό μνημείων που είναι αφιερωμένα στην οικογένεια των Καλλέργηδων, ο Σπύρος Καλλέργης αναφέρθηκε σε ιστορικά ντοκουμέντα καθώς και στις σημαντικές δράσεις των διανοούμενων της εποχής εκείνης ενώ δεν παρέλειψε να στείλει τα δικά του μηνύματα στην περίοδο παρατεταμένης κρίσης που διανύουμε.

Ο Σπύρος Καλλέργης έκανε αναφορές από τον οικισμό Καλλέργηδων στη Γαύδο, από τον Πύργο Καλλεργών στη Ροδιά μέχρι και τις Βρυξέλλες, όπου δρόμος έχει το όνομα του Ριχάρδου Καλλέργη, ο οποίος υπήρξε οραματιστής για την Ένωση της Ευρώπης, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να τον τιμά με τον τρόπο αυτό.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια