Ειδήσεις

Νόμιζαν ότι ηταν μαύρη σακούλα στη θάλασσα ενώ πνιγόταν

Στις 8.45 το πρωί της Κυριακής μίας 75χρονη, η  Ε.Ψ, από την Αθήνα η οποία το τελευταίο καιρό απολάμβανε τις διακοπές της στην Ιεράπετρα , έζησε μια τρομακτική περιπέτεια και ενώ απολάμβανε το μπάνιο της στην περιοχή της Κάτω Παραλίας.

Η Ιεραπετρίτισσα  ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στην θάλασσα , και σε μία προσπάθεια για να ζητήσει βοήθεια, σήκωσε ψηλά το χέρι της χωρίς να καταφέρει ωστόσο να βγάλει φωνή , με την ελπίδα να την εντοπίσουν.  

Αν και κάτοικοι της περιοχής την είδαν από τα μπαλκόνια  νόμιζαν στην αρχή ότι τους χαιρετούσε ενώ θαμώνες καφενείων της περιοχής την είδαν να επιπλέει μπρούμυτα , νομίζοντας ότι επρόκειτο ,όπως δήλωσαν στο neakriti.gr για μία μαύρη σακούλα ,με την  γυναίκα ωστόσο να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις της.

Σωτήρια τελικά αποδείχτηκε η παρουσία εκείνη την ώρα μίας λουόμενης της κ.Σοφίας Κοινάκη ,η οποία και αντιλήφθηκε τη γυναίκα που κινδύνευε ενώ το θαλάσσιο ρεύμα την έβγαζε προς την ακτή και συγκεκριμένα προς το μέρος που κολυμπούσε η ίδια.

Αμέσως βγήκε από την θάλασσα ,κάλεσε το ΕΚΑΒ και το λιμεναρχείο , και σε ελάχιστα λεπτά το ασθενοφόρο με τους διασώστες βρέθηκαν στο σημείο και άρχισαν αμέσως να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να την μεταφέρουν  στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας προχωρώντας ασταμάτητα σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για να βγούν τα νερά από τα πνευμόνια.

Μόλις την παρέλαβαν οι γιατροί του νοσοκομείου συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης και μετά από λίγα λεπτά η γυναίκα έδωσε  σημεία ζωής και άρχισε  και πάλι να αναπνέει .

Κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και ακολούθως να μεταφερθεί τελικά σε νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με τα επόμενα  48ώρα να είναι κρίσιμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό  εχει υποστεί ο εγκέφαλος βλάβη από την ολιγόλεπτη έλλειψη οξυγόνου.

Η φωτογραφία είναι από τη συγκρικριμένη περιοχή με λουόμενους μουδιασμένους από το περιστατικό που προηγήθηκε

Για μία ακόμη φορά ωστόσο αποδεικνύεται ότι η γρήγορη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας  σώζει ζωές αλλά και πόσο σημαντική αποδείχτηκε η παροχή πρώτων βοηθειών και από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας .

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια