default-image

Δρομολογούν δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία

Ελλάδα
Δρομολογούν δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρόλο που το Brexit επικράτησε στο βρετανικό δημοψήφισμα κι έκανε τον... κόσμο ολόκληρο άνω - κάτω, η "εντολή" που ερχόταν από την Σκωτία ήταν σαφής: Παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ξεκάθαρο ποσοστό 62%!

Αυτή ήταν κι η αφορμή για να δρομολογηθούν εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες. Κι αυτό διότι η Βρετανία βρίσκεται πλέον εκτός της... μπλε σημαίας με τα αστέρια, ενώ περισσότεροι από 6/10 Σκωτσέζοι ψήφισαν το αντίθετο!

Έτσι, η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζιον, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου πως η κυβέρνηση της χώρας δρομολογεί νέο δημοψήφισμα, για την ανεξαρτησία της χώρας από την Μεγάλη Βρετανία!

Όπως ενημέρωσε η ίδια, η απόφαση πάρθηκε μετά την συνάντηση που είχε με το υπουργικό της συμβούλιο, στο οποίο φυσικά συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της χώρας μετά την επικράτηση του Brexit.

Η Στέρτζιον δήλωσε πως θα επιδιώξει απευθείας ομιλίες με την Ευρωπαϊκή ηγεσία και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς την επόμενη εβδομάδα.

Η στιγμή που ανακοινώνει στους δημοσιογράφους τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News