default-image

Κερδοφορία και ευρωπαϊκά κονδύλια για την Παγκρήτια

Κρήτη
Κερδοφορία και ευρωπαϊκά κονδύλια για την Παγκρήτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο τραπεζικό περιβάλλον, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομία του τόπου.

Αυτό δήλωσε στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης,  ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Λεμπιδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στα σημάδια βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος μετά τις επιτυχείς ανακεφαλαιοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις των τραπεζών. 

Στην μικρή κερδοφορία της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην αξιοποίηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθώς και στις ενέργειες που γίνονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τράπεζας, αναφέρθηκε ο Νίκος Μυρτάκης. 

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπερψηφίστηκε με ποσοστό 98,5% ο διοικητικός απολογισμός ενώ ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε με ποσοστό 99%.

Εξίσου σημαντικού κρίνεται το γεγονός της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. 

Στην ομιλία του ο κ. Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αλλά και στη διαδικασία της αύξησης του κεφαλαίου, με την Τράπεζα να βρίσκεται σε συζητήσεις με τραπεζικούς φορείς ειδικού σκοπού, επενδυτές και μετόχους ώστε να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της ανακεφαλοποίησης. 

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον προγραμματισμό της δεύτερης φάσης της αύξησης Κεφαλαίου με ελκυστικού όρους για τους συνεταίρους.

Όπως τόνισαν τραπεζικά στελέχη, η πλήρης ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας θα επιτρέψει την περαιτέρω θωράκιση της, την αύξηση των χρηματοδοτήσεων σε βιώσιμες επιχειρήσεις και την ευκολότερη άντληση κεφαλαίων χαμηλού κόστους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και τα μέλη έδωσαν το "παρών" στην Τακτική Γενική Συνέλευση που ξεκίνησε σήμερα στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα του κινηματογράφου ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. "Εγκριση εγγραφής μελών.

2. Υποβολή και ανάγνωση του Ισολογισμού της χρήσης 2015, καθώς και της "Εκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και της "Εκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Συζήτηση επί του Ισολογισμού και των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, έγκριση του Ισολογισμού χρήσης 2015 (1/1/2015 - 31/12/2015) και απαλλαγή από κάθε ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

3. "Εγκριση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων χρήσης 2016.

4. Ορισμός Ελεγκτικής Εταιρείας για τη χρήση 2016.

5. Τροποποίηση των άρθρων 11,19 και 36 του Καταστατικού.

6. Τροποποίηση Διοικητικής και Υπηρεσιακής Οργάνωσης.

7. Αποζημίωση μελών Δ.Σ. πλήρους απασχόλησης.

8. Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας ΣυνεταιριστικήςΤράπεζας.

9. "Εκδοση Ομολογιακού Δανείου.

10. Διάφορες ανακοινώσεις.

Αλλαγή σκυτάλης

Παράλληλα, την εκδήλωση χαρακτήρισε και η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Τράπεζας, με τον μέχρι σήμερα Οικονομικό Διευθυντή (CFO) Νίκο Μαστοράκη να παίρνει τα ηνία του Γενικού Διευθυντή από τον απερχόμενο Κώστα Σωφρονά. Ο κ. Σωφρονάς παράλληλα ανακοίνωσε ότι συνταξιοδοτείται.

Όπως ανέφερε η Τράπεζα, σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση Θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την 18η Ιουνίου 2016, ημέρα Σάββατο, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια Θέματα ημερήσιας διάταξης. Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία. Θα επαναληφθεί την 25η Ιουνίου 2016, ημέρα Σάββατο, την ίδια ώρα. στον ίδιο τόπο και μετα ίδια Θέματα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα μέλη των οποίων η εγγραφή έχει οριστικά εγκριθεί μέχρι και από τη συγκαλούμενη Γενική Συνέλευση. Στη Γενική Συνέλευση και στη λήψη αποφάσεων τα μέλη παρίστανται μόνο αυτοπροσώπως.

Ειδικά για τα νομικά πρόσωπα - μέλη παρίσταται νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους. Κατά την προσέλευση των μελών είναι απαραίτητη η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου στοιχείου (διαβατηρίου ή δημοσίου εγγράφου) που να αποδεικνύει ασφαλώς τηνταυτότητά τους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News