default-image

Καλεί τους Ευρωπαίους να μην εκδικηθούν τους Άγγλους

Ελλάδα
Καλεί τους Ευρωπαίους να μην εκδικηθούν τους Άγγλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σκιά της επικράτησης του Brexit ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ καλεί τους «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφύγουν εκδικητικές κινήσεις προς την Βρετανία, αλλά να εστιάσουν σε θέματα ασφαλείας, τη μετανάστευση και την οικονομική ανάπτυξη.

Μιλώντας στο δίκτυο ZDF ο Στάινμαγερ, προερχόμενος από τους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι περιμένει την ΕΕ σκληρή δουλειά κατά τη διαπραγμάτευση της εξόδου της Βρετανίας, όμως επισήμανε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μία νέα πορεία που να απαντά στις ανησυχίες που γέννησε το βρετανικό δημοψήφισμα.

Και σημείωσε ότι ένα σημείο-κλειδί για τους Ευρωπαίους ηγέτες θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Tο Brexit όπως αναφέρει το in.gr, μπορεί να αποτελέσει «την ευκαιρία για μια επανεκκίνηση» της Ευρώπης, είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντικαγκελάριος και επικεφαλής του SPD Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ μετά το πρώτο σοκ και την χαρακτηριστική αντίδρασή του «ανάθεμα, μια κακή μέρα για την Ευρώπη».

Μετά την εξέλιξη αυτή στη Βρετανία ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι θα ανοίξει μια δημόσια συζήτηση για τη λιτότητα, την οποία ωστόσο υποστηρίζει η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού στην οποία συμμετέχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News