Ειδήσεις

Την Τρίτη η συνέχεια της δίκης για τα πλαστά διπλώματα

Tην ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου, θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα που είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, τον Ιούνιο του 2012.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Εν συνεχεία, η δίκη διακόπηκε για την Τρίτη, οπότε και θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση και - κατά πάσα πιθανότητα - τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Οι κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι 8 από τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εργάζονταν ως υπάλληλοι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Πέντε από τους κατηγορούμενους είναι εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του Ηρακλείου, ενώ στο εδώλιο κάθονται και 15 υποψήφιοι οδηγοί.

Τη λίστα με τους κατηγορούμενους συμπληρώνει ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή, καθώς κι ένας νεαρός άνεργος, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εξετάσεις στη θέση των υποψήφιων οδηγών.

Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής, είτε της πρακτικής εξέτασης. Η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Το αντίτιμο που υποχρεώνονταν να πληρώσουν οι υποψήφιοι οδηγοί για να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, κυμαινόταν - σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ. - από 500 έως και 2.500 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια