default-image

"Αρχάγγελλοι", μπαλάκια και σημαδεμένες λίστες...

Ποδόσφαιρο
"Αρχάγγελλοι", μπαλάκια και σημαδεμένες λίστες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αποκαλούμενοι «πόλοι» που υψώνουν σημαίες στα χαρακώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ακριβώς του ίδιου μαγνητικού πεδίου με εναλλασσόμενη την τάση που περιστρέφεται γύρο από το ίδιο ακριβώς σημείο. (Φάνηκε και από το επίπεδο έκφρασης στη γενική συνέλευση της 24ης Ιουνίου στην αίθουσα της ΕΟΕ, αλλά και από τις αντιδράσεις που εκφράσθηκαν μετά...)

Είναι λυπηρό που και σε αυτό το πεδίο, οι Έλληνες έχουν να εισπράττουν κάτι από τη μιζέρια των ηγεσιών τους. Ούτε η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, ούτε οι "αρχάγγελοι" της εξυγίανσης, δείχνουν το παραμικρό στοιχείο, ή σημάδι που να φανερώνει την καθαρή τάση προσφοράς προς το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως προς την κοινωνία. Έτσι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας κόντρας που υποστηρίζεται από εντεταλμένα ή χορηγούμενα μέσα αθλητικής ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν οπτική μονόφθαλμου κύκλωπα και στοχεύουν την παραπλάνηση.

Το χειρότερο είναι ότι στο βάθος, τα κίνητρα και οι διαμάχες έχουν άλλη στόχευση που υπερβαίνει και αυτά τα ποδοσφαιρικά ενδιαφέροντα των «Αρχόντων» της δημόσιας ποδοσφαιρικής μας ζωής. Βασικό χαρακτηριστικό και της εν γένει πραγματικότητας.

Όση ελπίδα έχει η ίδια η χώρα -στις παρούσες συνθήκες- από τις εκλογές της πολιτικής εξουσίας, άλλη τόση έχει και το ποδόσφαιρο από τις εκλογές της ποδοσφαιρικής.

Όταν ο Μπλάτερ δήλωνε ότι είδε ιδίοις όμμασι την UEFA να πραγματοποιεί στημένες κληρώσεις με κατεψυγμένα μπαλάκια, κάτι που έχουμε ζήσει εδώ από δεκαετίες πίσω, μπορεί να καταλάβει κάποιος, ότι το ποδοσφαιρικό σύστημα έχει στηθεί από τον πυρήνα του με αυτό τον τρόπο, με βασικό στόχο το χρήμα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ένα βρώμικο εργαλείο του. Υπάρχουν κι άλλα που έχουν κεντρική προέλευση.

Ένα από αυτά σχετίζονται με τον τρόπο που κάνουν εκλογές οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες. Έχουν επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο οι εκάστοτε φατρίες που έχουν έλεγχο των διοικήσεων να μπορούν να σημαδέψουν και την τράπουλα. Αυτές οι λίστες των υποψηφίων σε ενιαία ψηφοδέλτια με κατηγορίες βασικών και αναπληρωματικών, κάνουν μια χαρά τη λαμογιά τους. Μπορούν δηλαδή να κάνουν συνδυασμούς ονομάτων από τις δύο κατηγορίες της λίστας και να σημαδεύουν τα ψηφοδέλτια και επομένως να μπορούν να χειραγωγούν, χρηματίζοντας!

Ποιο είναι λοιπόν το τραγικό σε αυτή την περίοδο; Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μια φωνή που μπορεί να υπερασπισθεί αντικειμενικά και με αντίκρισμα το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν δυνάμεις και κέντρα επιρροών, που νοιάζονται μόνο για αυτό που οι ίδιοι βλέπουν ως «χαλιφάτο»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News