default-image

The rainbow project, μια γιορτή ισότητας στο Ηράκλειο

Κρήτη
The rainbow project, μια γιορτή ισότητας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια γιορτή ισότητας Δικαιωμάτων διοργανώθηκε από το The Rainbow Project στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου .

Ενεργοί πολίτες με διαφορετικές αφετηρίας , ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσα από το παιχνίδι και τη γιορτινή διάθεση θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για να μπει ένα φρένο στις διακρίσεις πάσης φύσεως .

Διακρίσεις που αφορούν στο  φύλο, τη φυλή, το σεξουαλικός προσανατολισμός, την  αναπηρία, την ταυτότητα φύλου, την  ηλικία, την  κοινωνική προέλευση.

7+7 , επτά μειονότητες εκφράστηκαν μέσα από επτά διαφορετικές τέχνες .

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε δωρεάν εξετάσεις ,οργανώσεις που ενεργοποιούνται για την προάσπιση των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων,  Διεθνής Αμνηστία, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Χαμόγελο του Παιδιού ΑμεΑ, Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, Generation 2.0, ομάδα προσφύγων και άλλες ,έδωσαν το παρόν και ενημέρωσαν για τη δράση τους .

Έγινε παρουσίαση των νικητών των καλλιστείων International Leather+Bear Men και χαιρετισμός τους με Ομιλία με θέμα: Πως είναι να είσαι κωφός μέλος της ΛΟΑΤ+.

Ο σύλλογος Εθελοντών «Η ΟΜΑΔΑ» , συμμετείχε με ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο "Αλήθεια ή Θάρρος", ένα βιωματικό  παιχνίδι για τις σχέσεις.

Ακόμη στο χώρο υπήρχε έκθεση ζωγραφικής από την ψυχιατρική κλινική "Άγιος Χαράλαμπος" , έγινε  εργαστήρι ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και προσέγγισης στην ζωή στο κοινωνικό περιθώριο από το The Healing Tree καθώς και μάθημα δραματοθεραπείας από τη  δασκάλα θεάτρου , Νικολέτα Δάφνου.

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News