Ειδήσεις

Αιτήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Ξεκινούν σήμερα στις 12 οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για 2.500 νέες προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία στις δομές υποστήριξης των προσφύγων.


Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω,ξεκινά σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 12 το μεσημέρι και λήγει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016.


Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται -αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου- στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.


Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:


• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνεργοι, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.


• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.


• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ως μακροχρόνια άνεργοι.


• Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης.


• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, άνεργοι άνω των 29 ετών.


• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Τονίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Σχόλια