default-image

Οι Κρητικοί καλλιτέχνες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο

Κρήτη
Οι Κρητικοί καλλιτέχνες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίοι κρητικοί καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γνωστού γεραπετρίτη μαντιναδολόγου Γιώργη Τσικαλουδάκη και πήραν μέρος αφιλοκερδώς, στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου στο "Μισεδάκειο" Αθλητικό Κέντρο, με στόχο την οικονομική και ψυχολογική στήριξη των πυρόπληκτων αγροτών, που ακόμα περιμένουν από την πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα τους και να βρεί έναν τρόπο να αποζημιώσει όσους έχασαν τη φυτική παραγωγή και τις πάγιες εγκαταστάσεις τους.

«Τα έσοδα από τη μεγάλη αυτή συναυλία ξεπέρασαν τις 4000 ευρώ. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο αλλά αναγνωρίζουμε ότι ο καθένας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχει λιγοστέψει τις εξόδους του. Αυτά τα λίγα χρήματα που συγκεντρώσαμε θα τα μοιράσουμε σε 5 αγροτικές οικογένειες που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και έχουν περισσότερη ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους καλλιτέχνες που ήρθαν από κάθε γωνιά της Κρήτης, όλους εκείνους που βοήθησαν με τις χορηγίες τους, τους δημότες που έδωσαν το παρόν στη συναυλία και τον μαντιναδολόγο Γιώργη Τσικαλουδάκη, που έφρε τους φίλους και συνεργάτες του καλλιτέχνες, σε αυτήν την ωραία μουσική συνάντηση», μας είπε η νεαρή πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Από την πρώτη στιγμή, η ιδέα του Γιώργη Τσιακαλουδάκη, αγκαλιάστηκε από τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μανόλη Φραγκούλη και την πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Ο Κρητικοί καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιώργη Τσικαλουδάκη και συμμετείχαν στη συναυλία με τα συγκροτήματα τους, είναι οι: Μιχάλης Αλεφαντινός, Βαγγέλης Βαρδάκης-Μανώλης Λιαπάκης, Νίκος Ζωιδάκης, Μανώλης Κακλής - Κωστής Κακουδάκης, Στέφανος Μεσσαριτάκης, Βαγγέλης Πυθαρούλης και Νίκος Ρινακάκης, ενώ την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του στη συναυλία ο λυράρης Γιώργης Παπαδάκης, καθώς τον είχε "ρίξει" στο κρεβάτι μια ξαφνική ίωση.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News