Ειδήσεις

Συνέχεια με τις απολογίες στη δίκη για τα πλαστά διπλώματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η δίκη για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας, στο Ηράκλειο, τον Ιούνιο του 2012.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης θα συνεχιστεί με τη διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων, η οποία ξεκίνησε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση (15/6) του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η δίκη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, καθώς εκτός από τις απολογίες των συνολικά 30 κατηγορουμένων, εκκρεμούν η εισαγγελική πρόταση, αλλά και οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Οι κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι 8 από τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εργάζονταν ως υπάλληλοι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Πέντε από τους κατηγορούμενους είναι εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του Ηρακλείου, ενώ στο εδώλιο κάθονται και 15 υποψήφιοι οδηγοί.

Τη λίστα με τους κατηγορούμενους συμπληρώνει ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή, καθώς κι ένας νεαρός άνεργος, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εξετάσεις στη θέση των υποψήφιων οδηγών.

Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής, είτε της πρακτικής εξέτασης. Η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Το αντίτιμο που υποχρεώνονταν να πληρώσουν οι υποψήφιοι οδηγοί για να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, κυμαινόταν - σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ. - από 500 έως και 2.500 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια