default-image

Ξεπέρασε τα εμπόδια και αρίστευσε ο Χρήστος

Ελλάδα
Ξεπέρασε τα εμπόδια και αρίστευσε ο Χρήστος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άριστος παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της επαρχίας αναδείχθηκε 18χρονος μαθητής από το ΕΠΑ.Λ Αρκαλοχωρίου, Χρήστος Παπαδάκης. Με 19.430 μόρια έχει βάλει πλώρη για τις στρατιωτικές σχολές και ατενίζει το μέλλον με τη αισιοδοξία της νιότης του.

Ο Χρήστος ήταν στον τομέα Οικονομία στο ΕΠΑ.Λ και οι βαθμοί του ζαλίζουν:

20 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

19,4 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

19,6 στα Μαθηματικά και

18 στην Έκθεση με θέμα το διαδίκτυο, τις επιδράσεις του και πως μπορούμε να προστατευτούμε

«Οι γονείς μου με στήριξαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Ποτέ δε με πίεσαν ούτε εξέφρασαν προτίμηση σε ποια σχολή να δηλώσω», δηλώνει ο Χρήστος στο neakriti.gr και συνεχίζει με ευγνωμοσύνη και ευχαρίστηση για τους δεύτερους "γονείς" του, τους καθηγητές του σχολείου του.

«Οι καθηγητές ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζαν σε όλη αυτήν τη πορεία. Μου έδιναν περισσότερα θέματα για να εξασκηθώ όταν τους το ζητούσα και απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις μου, όχι μόνο την ώρα του σχολείου, αλλά και εκτός. Το σχολείο στήριξε όλα τα παιδιά, οι καθηγητές είναι πάντα πρόθυμοι με καλή διάθεση», εξηγεί ο Χρήστος.

Τις επόμενες μέρες ο αριστούχος μαθητής θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα για να δώσει εξετάσεις στις αθλητικές δοκιμασίες που απαιτούνται για τις στρατιωτικές σχολές. «Θα δώσω εξετάσεις σε αθλητικές δοκιμασίες όπως 1 χλμ. τρέξιμο, 100 μ. τρέξιμο, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος και ρίψη σφαίρας».

Παρόλα αυτά ο δρόμος του Χρήστου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Το αντίθετο μάλιστα. Στο Αρκαλοχώρι όπου ζει δεν υπάρχουν κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να προετοιμαστεί για τα σχετικά αθλήματα. Κάθε μέρα ερχόταν στο Ηράκλειο για να προπονηθεί στο γήπεδο Ελευθερίας. Όταν δε μπορούσε να κάνει αυτό το δρομολόγιο, προπονούνταν μόνος του στο Αρκαλοχώρι κάνοντας μόνο τρέξιμο. Άξιος λοιπόν και με το παραπάνω ο μαθητής που κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να βάλει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσει ένα λαμπρό μέλλον.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

(κεντρική φωτογραφία: Ο Χρήστος με δύο από τις καθηγήτριές του)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News