Ειδήσεις

Στον υπουργό ο θάνατος ηλικιωμένης που περίμενε ασθενοφόρο

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του neakriti.gr για το θάνατο ηλικιωμένης από τον Κερατόκαμπο η οποία έζησε μια οδύσσεια περιμένοντας δύο ώρες -σύμφωνα με τις καταγγελίες- για ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Βιάννου το οποίο όμως δεν είχε οδηγό καθώς δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Το θέμα έφτασε μέχρι τον υπουργό αφού πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά και τον 22χρονο τραυματία ο οποίος περίμενε μάταια ασθενοφόρο -σε περιοχή της Βιάννου -το οποίο όμως ήταν στο συνεργείο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη επικοινώνησε εκ νέου με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό για το τραγικό περιστατικό στον Κερατόκαμπο και περιμένει απαντήσεις .

Άμεση λύση τώρα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση "«Κάθε άνθρωπος έχει όρια και αυτά όταν παραβιάζονται χάνει την ηθική υπόστασή του. Θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Αμέλεια, γραφειοκρατία, μη άμεση αντιμετώπιση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το θάνατο λόγω αργής προσέλευσης ασθενοφόρου. Τόσο οι τρεις Βιαννίτες βουλευτές, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οφείλουμε, βάση των όσων είχαν ειπωθεί και είχαν συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο, να απαντήσουμε. Δεν απειλώ κανένα περιμένω από το Υπουργείο άμεση λύση τώρα.». Δήλωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης".

Και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνάς κατά την παραλαβή ασθενοφόρων στο Ηράκλειο σχολίασε το θέμα αναφέροντας : "Το γνωρίζουμε, δεν είναι κάτι καινούργιο και δείχνει την αναλγησία του κράτους".

Το τραγικό περιστατικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων ,η Χ.Π. που ζούσε στον Κερατόκαμπο ,έπεσε και χτύπησε μέσα στο σπίτι της ωστόσο ο σύζυγος της δεν ήταν εκεί.

Την ίδια που ήταν κατάκοιτη μέσα στην αυλή της και έβγαζε φωνή με όση δύναμη της είχε απομείνει, την αντιλήφθηκε ένας γείτονας που έσπευσε να καλέσει βοήθεια.

Ωστόσο το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας της Βιάννου και πάλι δεν μπορούσε να σπεύσει και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή από το κέντρο υγείας Αρκαλοχωρίου.

Ταυτόχρονα είχε ειδοποιηθεί και ο σύζυγος της γυναίκας που βρισκόταν στο Ηράκλειο. Ωστόσο η καθυστέρηση στην έλευση ασθενοφόρου , ήταν τέτοια που αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο σύζυγος έφθασε πρώτος στο σπίτι τους στον Κερατόκαμπο. Σήκωσε από το έδαφος τη χτυπημένη γυναίκα και με την βοήθεια των γειτόνων, την μετέφεραν στο αυτοκίνητο  του με προορισμό το κέντρο υγείας της Βιάννου.

Στο δρόμο ωστόσο το ασθενοφόρο Αρκαλοχωρίου συνάντησε τον οδηγό με την τραυματισμένη γυναίκα του χωρίς ωστόσο να γίνει η μεταφορά στο ασθενοφόρο καθώς η απόσταση όπως ειπώθηκε μέχρι το κέντρο υγείας ήταν μικρή.

Τελικά η γυναίκα έφθασε στο κέντρο υγείας και από εκεί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της Βιάννου εν τέλει στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η ίδια ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και τους δικούς της ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια