default-image

Έντονη αντίδραση για τη "blacκ list"των καταλήψεων

Κρήτη
Έντονη αντίδραση για τη "blacκ list"των καταλήψεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την είδηση ότι ζητήθηκαν λίστες με τα ονόματα μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη στο Ηράκλειο, θέμα για το οποίο έχει γράψει το neakriti.gr έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και μαθητών Δήμου Ηρακλείου που έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης παιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην εισαγγελική παραγγελία προς τους διευθυντές  συγκεκριμένων σχολείων του Ηρακλείου, η οποία ζητά στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης  να αποστείλλουν λίστα με τα στοιχεία των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που γιγαντώνονται κάθε χρόνο και ώθησαν τα παιδιά μας να βγουν στους δρόμους και να παλέψουν συλλογικά για τη μόρφωση που τους αξίζει. Για ένα σχολείο με πλήρες ωράριο, χωρίς κενά, με αίθουσες και υποδομές, με μόνιμους καθηγητές, με βιβλία που λένε την αλήθεια! Σχολείο που θα τα μορφώνει και δεν θα τα στέλνει στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί παρόλο που αποσύρθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις δεν φροντίζει να σταματήσει τη καταστολή απέναντι στους μαθητές.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές ενωμένοι με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να μην αφήσουμε να περάσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα, δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντί τους. Δίπλα στις αγωνίες και διεκδικήσεις τους.

Καλούμε τους Δ/ντες των σχολείων να μην αποστείλλουν στοιχεία  και να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους.

απαιτουμε να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγωνων των παιδιων μασ

Απαιτούμε Ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News