Ειδήσεις

Τα συναρπαστικά νέα γραφεία της Google (photos)

Μια ματιά στις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό των νέων κεντρικών γραφείων της Google στο Λονδίνο και μετά... λησμονείς τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, σχετικά με τα αισθήματα ευαρέσκειας στον εργασιακό χώρο.

Πρόκειται για τα ολοκαίνουρια γραφεία της Google με πάνω από 800 εργαζόμενους, μέσα στα οποία θα βρείτε χώρους για ανάπαυση, στίβο, καναπέδες αξίας 17.000 λιρών και δωρεάν φαγητό, όλα σε ένα κτίριο 11 ορόφων, με σκάλες από δρυ και χάλυβα οι οποίες «ενθαρρύνουν τις τυχαίες συναντήσεις μεταξύ των συναδέλφων και τις συνομιλίες μεταξύ τους», ενώ όλα τα τρόφιμα και τα ποτά στα κυλικεία είναι δωρεάν.

Στα γραφεία υπάρχουν επίσης σημεία για να πάρει ο υπάλληλος έναν υπνάκο ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι επιπλωμένοι με ελβετικά πανάκριβα έπιπλα. Οι εικόνες που έχουν δημοσιευτεί παραπέμπουν πολλές σε φόρες σε χώρους κάποιας έπαυλης και όχι γραφείων ενώ έχει δοθεί βάση και στους χρωματισμούς στους τοίχους αλλά και στα γραφεία.

Ροζ, κίτρινοι και μπεζ καναπέδες δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων κατά την ώρα του διαλείμματός τους, όπως εύστοχα αναφέρει το digitalife. Όσοι εργαζόμενοι μάλιστα θέλουν να γυμναστούν και δεν έχουν αρκετό χρόνο, η Google φροντίζει και έχει έναν ταρτάν για στίβο 90 μέτρων.

Η Google είναι μια από τις πολλές πολυεθνικές εταιρείες που έχουν συζητηθεί στην Ευρώπη για την πληρωμή εξαιρετικά χαμηλων φόρων με τη μετατόπιση των εσόδων σε ένα συχνά πολύπλοκο ιστό των οικονομικών ρυθμίσεων.

Σχόλια