default-image

Ραντεβού με Κουτσούμπα, Φώφη, Μητσοτάκη έχει σήμερα ο Τσίπρας

Ελλάδα
Ραντεβού με Κουτσούμπα, Φώφη, Μητσοτάκη έχει σήμερα ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναντήσεων συνέχεια για τον πρωθυπουργό που θα υποδεχτεί σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί  στις 12:00 με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα,  στις 16:00 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στις 18:00 με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι επαφές του Πρωθυπουργού θα συνεχιστούν αύριο με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ο οποίο βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος (μικρότερο μπόνους στο πρώτο κόμμα), της διατήρησης του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή και υπέρ εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς είναι διατήρηση του πλαφόν του 3% και δυνατότητα για το πρώτο κόμμα ή για τα συνεργαζόμενο κόμματα να επωφεληθούν ενός μπόνους λιγότερων εδρών εφόσον υπερβούν το 40%

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News