default-image

Ανοίγει ξανά το ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους

Κρήτη
Ανοίγει ξανά το ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση περί διαχωρισμού των σχέσεων ανάμεσα σε εκκλησία και κράτος δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου σύντομα, αυτή τη φορά με αφορμή τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Τις εξελίξεις προλαμβάνει το neakriti.gr, στο ακόλουθο ρεπορτάζ που φιλοξενεί αποκλειστικές σχετικές δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Χάρη Κονιδάρη στο περιθώριο της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων.

Θερμότατο αναμένεται να είναι το καλοκαίρι στις πολιτικές εξελίξεις κάτι που προκύπτει από το περιθώριο των διεργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο λόγος είναι η συζήτηση των τελευταίων ετών περί διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους και το ενδεχόμενο στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, να διασαλευτεί αυτή η σχέση με τροποποιήσεις του τρίτου άρθρου του Συντάγματος με τίτλο Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Χάρης Κονιδάρης, δηλώνει αποκλειστικά στο neakriti.gr, ότι η Εκκλησία δε φοβάται το χωρισμό της από την Πολιτεία, όμως όποιος αλλοιώσει αυτή τη σχέση θα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες εθνικές συνέπειες. 

Η Εκκλησία πάντα βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό ειδικά σε κρίσιμες στιγμές όπως οι τωρινές με τον Χάρη Κονιδάρη να εκτιμά ως επιβλαβείς τις συζητήσεις περί χωρισμού, την ώρα που είναι σαφώς διακριτοί οι ρόλοι των δύο κορυφαίων θεσμών στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την "εισβολή" της πολιτικής στις εργασίες της Συνόδου ανέφερε ότι αυτό προκαλεί σύγχυση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και μας απομακρύνει από το νόημα της χριστιανοσύνης και της ορθοδοξίας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News