Ειδήσεις

Με ένα παιχνίδι της Cosmote... καταπολεμάς την άνοια (video)

Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι μια αναζήτηση για να βοηθήσει τους επιστήμονες στην καταπολέμηση της άνοιας!" Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά αυτό είναι πραγματικά ένα παιχνίδι όπου απλά διασκεδάζετε κυνηγώντας πλάσματα σε μαγικές θάλασσες και βάλτους, και βοηθάτε στον αγώνα καταπολέμησης μιας ασθένεια που πλήττει σήμερα 45 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, παίζοντας το SEA HERO QUEST για μόλις δύο λεπτά, παράγονται δεδομένα εργαστηρίου ισοδύναμα με πέντε ώρες επηστημονικής έρευνας.

Το παιχνίδι που δημιουργήθηκε από την GLITCHERS, παρουσιάστηκε από την Deutsche Telekom και υποστηρίζεται από επιστήμονες του University College of London, του Πανεπιστήμιο του University of East Anglia και το επιστημονικό ινστιτούτο Alzheimer's Research, είναι ένα επικό συνεργατικό project επιστήμης και gameplay που θα αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η έρευνα για την άνοια για πάντα .

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια της ικανότητας προσανατολισμού. Οι γιατροί δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ της απώλειας προσανατολισμού λόγω γήρατος ή λόγω της νόσου, καθώς δεν υπάρχει κάποιος μέσος όρος που να χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς.

Συνδυάζονται τα δεδομένα με αυτά άλλων παικτών

Μέχρι τώρα... γιατί καθώς παίζετε, τα ανώνυμα δεδομένα πλοήγησης σας καταγράφονται, αποθηκεύονται με ασφάλεια και συνδυάζονται με αυτά άλλων παικτών από όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων που θα χρησιμεύσει στη συγκριτική αξιολόγηση της ανθρώπινης χωρικής πλοήγησης. Αυτά τα δεδομένα θα είναι και η πηγή που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων διάγνωσης και θεραπείας για την άνοια.

Πλοηγηθείτε στα Arctic Rivers, Golden Shores, Mystic Marshes, Kano Reefs και High Roller storms, συλλέγοντας αναμνήσεις στο ημερολόγιό σας και να κυνηγήστε μαγικά πλάσματα, όπως η Adorabella, ο Galleo και το Octopoid. Συλλέξτε αστέρια και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε το σκάφος σας στο χρώμα της επιλογής σας, με τη σημαία που προτιμάτε και πολλά άλλα!

Απολαύστε το SEA HERO QUEST - ένα παιχνίδι για να βοηθήσει τους επιστήμονες στην καταπολέμηση της άνοιας και της εργασίας προς ένα μέλλον όπου οι μνήμες γίνονται συλλογικές και δεν χάνονται πριν την ώρα τους.

Συμμετέχετε στην αναζήτηση και γίνετε ένας ήρωας της πραγματικής ζωής.

Σχόλια