default-image

Η πρόταση της ΕΠΣ Λασιθίου για τη Γ' Εθνική

Ποδόσφαιρο
Η πρόταση της ΕΠΣ Λασιθίου για τη Γ' Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έγγραφό της προς την ΕΠΟ, η ΕΠΣ Λασιθίου καταθέτει την πρότασή της για την Γ' Εθνική, ζητώντας από την φετινή περίοδο (2016-17) την διεύρυνση των ομίλων και την άνοδο όλων των πρωταθλητών των τοπικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά το έγγραφο της ΕΠΣΛ που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Σύλλα Λουτσέτη και τον γεν. γραμματέα κ. Κωστή Λεμπιδάκη:

"Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.

Από την ημέρα πού αναλάβαμε τα καθήκοντα μας ως νέο Δ.Σ. στην Ε.Π.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ προσπαθούμε να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για να μπορέσουμε να βγάλουμε από την αφάνεια πού υπάρχει το Λασιθιώτικο Ποδόσφαιρο.

Στην προσπάθεια μας αυτή ακούμε τα προβλήματα των Σωματείων μας και παρατηρούμε το οικονομικό θέμα πού αντιμετωπίζουν όλα τα Σωματεία του Νομού μας και κυρίως αυτά πού πρωτοστατούν τά τελευταία χρόνια στην Α΄ κατηγορία του τοπικού.

Οι πρωταθλητές αγωνίζονται στα μπαράζ ανόδου με τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες της Κρήτης και το μόνο πού καταφέρνουν είναι να ξοδέψουν μερικές χιλιάδες ευρώ χωρίς αντίκρισμα.

Πώς θα αναβαθμισθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού η κρίση και η κατάσταση πού βρίσκεται η χώρα μας δεν βοηθάει τα Σωματεία να βρουν χρήματα πού να ανταπεξέλθουν στις μετακινήσεις εκτός Κρήτης.

Πρόταση μας είναι πάνω στην απόφαση πού έχετε πάρει να γίνουν οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας από 6 σε 8 ή 10,σ΄αυτό θα λάβετε σοβαρά υπόψη την μετακίνηση από και προς τά νησιά,γιατί αυτά είναι τά μεγάλα έξοδα.

Για εμάς και πιστεύουμε και για άλλες Ενώσεις, η παραπάνω αλλαγή θα πρέπει να γίνει από την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 για να προστατεύουν τα Σωματεία πού θα αγωνισθούν, από έξοδα μετακινήσεων και υπέρογκων δαπανών τους (Ξενοδοχεία- Εστιατόρια κ.λ.π) και μεταγραφών μήπως και καταφέρουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ολοκληρωμένη η πρόταση μας είναι:

Α. Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οι όμιλοι να είναι από την περίοδο 2016-2017 σε 8 ομίλους (τον αριθμό των Σωματείων θα τον προσδιορίσετε εσείς). Να συμμετέχουν οί πρωταθλητές των Ενώσεων και αν δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός και οι δεύτεροι στην βαθμολογία των Ενώσεων.

Β. Οι πρωταθλητές των ομίλων θα αγωνίζονται σε αγώνα μπαράζ, μετά από κλήρωση, είτε σε δύο αγώνες στις έδρες τους (νομίζουμε ότι είναι το πιο σωστό) ή σε ένα αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο.

Γ. Οι νικητές των αγώνων μπαράζ να συμμετέχουν στην FOOTBALL LEAGUE (Β' Εθνική) την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Δ. Τα τέσσερα τελευταία Σωματεία της FOOTBALL LEAGUE (Β' Εθνική) να συμμετέχουν στην Γ' Εθνική  Κατηγορία την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Ε. Οι πρωταθλητές των Ενώσεων να συμμετέχουν στην Γ' Εθνική Κατηγορία.

Πιστεύουμε ότι με την παραπάνω αλλαγή θα δώσετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, θα μπορούν τα Σωματεία να καλύψουν τα έξοδα τους, οι διαιτητές θα έχουν περισσότερους αγώνες στο ενεργητικό τους και ο κόσμος θα παρακολουθεί κάθε χρόνο στο Νομό του έστω και ένα Σωματείο του Νομού του σε Εθνικές Κατηγορίες. Ευελπιστούμε στην υλοποίηση της παραπάνω πρόταση μας και περιμένουμε την απάντηση σας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News