default-image

Νεκρή ηλικιωμένη,το κακό έγινε με το ασθενοφόρο Βιάννου

Κρήτη
Νεκρή ηλικιωμένη,το κακό έγινε με το ασθενοφόρο Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει προηγούμενο το τραγικό σκηνικό που διαδραματίζεται στην Βιάννο και έχει σχέση με το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας. Θέμα που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του neakriti.gr στις 8 Μαρτίου .

Λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό του 22χρονου Δήμου και την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε με την έλευση ασθενοφόρου από το Αρκαλοχώρι καθώς το ασθενοφόρο της Βιάννου ήταν στο συνεργείο ,αυτήν την φορά ,θύμα της τραγικής κατάστασης έπεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα στον Κερατόκαμπο, η οποία δυστυχώς και κατέληξε περιμένοντας και εκείνη για παραπάνω από δύο ώρες την έλευση ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων ,η Χ.Π. που ζούσε στον Κερατόκαμπο ,έπεσε και χτύπησε μέσα στο σπίτι της ωστόσο ο σύζυγος της δεν ήταν εκεί.

Την ίδια που ήταν κατάκοιτη μέσα στην αυλή της και έβγαζε φωνή με όση δύναμη της είχε απομείνει, την αντιλήφθηκε ένας γείτονας που έσπευσε να καλέσει βοήθεια.

Ωστόσο το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας της Βιάννου και πάλι δεν μπορούσε να σπεύσει και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή από το κέντρο υγείας Αρκαλοχωρίου.

Ταυτόχρονα είχε ειδοποιηθεί και ο σύζυγος της γυναίκας που βρισκόταν στο Ηράκλειο. Ωστόσο η καθυστέρηση στην έλευση ασθενοφόρου , ήταν τέτοια που αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο σύζυγος έφθασε πρώτος στο σπίτι τους στον Κερατόκαμπο. Σήκωσε από το έδαφος τη χτυπημένη γυναίκα και με την βοήθεια των γειτόνων, την μετέφεραν στο αυτοκίνητο  του με προορισμό το κέντρο υγείας της Βιάννου.

Στο δρόμο ωστόσο το ασθενοφόρο Αρκαλοχωρίου συνάντησε τον οδηγό με την τραυματισμένη γυναίκα του χωρίς ωστόσο να γίνει η μεταφορά στο ασθενοφόρο καθώς η απόσταση όπως ειπώθηκε μέχρι το κέντρο υγείας ήταν μικρή.

Τελικά η γυναίκα έφθασε στο κέντρο υγείας και από εκεί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της Βιάννου εν τέλει στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η ίδια ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και τους δικούς της ανθρώπους.

Τι λέει για το θέμα ο διασώστης -μέλος πληρώματος του ασθενοφόρου, ο οποίος και δούλευε εκείνη την ημέρα

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Στυλιανάκης ,πλήρωμα του ασθενοφόρου που οδηγεί το όχημα. "Εκείνη την ημέρα που συνέβη το περιστατικό , έτυχε και ήμουν στο Ηράκλειο ,σε συνάντηση με τον κ.Δημητρακόπουλο, υποδιοικητή της ΔΥΠΕ για αυτό ακριβώς το θέμα, της έλλειψης οδηγών στο κέντρο υγείας Βιάννου. Έπιανα βάρδια στις 3το μεσημέρι, δεν με ειδοποιήσαν νωρίτερα και πήγα κανονικά στην εργασία μου .Μετά από 10 λεπτά έφθασε ο συζυγος με την γυναίκα του, της βάλαμε ορό και φύγαμε κατευθείαν για Ηράκλειο. Μετά το περιστατικό του Δήμου , περίμενα ότι κάτι θα άλλαζε σχετικά με το θέμα των οδηγών για να μην συμβεί το κακό. Ωστόσο τα γεγονότα με πρόλαβαν."

Το δριμύ κατηγορώ του πληρώματος του ασθενοφόρου

"Είναι απαράδεκτο ένας ολόκληρος Δήμος να μην έχει άτομα για το ασθενοφόρο. Ο κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος με διαβεβαίωσε ότι θα έρθει επικουρικά σε ένα δίμηνο ένα άτομο ,αλλά και πάλι είναι αργά. Είναι καλοκαίρι, έχουμε τουρίστες και φυσικά τους ντόπιους ,που είναι και μεγάλης ηλικίας οι περισσότεροι και την ίδια ώρα οι βάρδιες του ασθενοφόρου, παραμένουν ακάλυπτες. Υπάρχουν μέρες που όχι μόνο δεν υπάρχει πρωινή βάρδια αλλά ούτε και απογευματινή ,με αποτέλεσμα όλη η Βιάννος να μένει ακάλυπτη.

Πρέπει να πάρουν δύο ακόμη άτομα ,θα πάρουν ένα άτομο επικουρικό μετά από ένα δίμηνο",υπογραμμίζει απογοητεύμενος από την κατάσταση που επικρατεί ο κ. Στυλιανάκης.

Για μία ακόμη φορά ο τομέας υγείας της Βιάννου έρχεται στο επίκεντρο με τον πλέον τραγικό τρόπο και αν στην περίπτωση του 22χρονου Δήμου που δίνει μάχη στη ΜΕΘ ,έχοντας πέσει και εκείνος θύμα όχι μόνο τροχαίου αλλά και ασθενοφόρου ,η τύχη φαίνεται να του χαμογέλασε , η κατάληξη με την ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε και εκείνη θύμα ασθενοφόρου, ήταν τραγική ,φέρνοντας με τον πλέον δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τραγελαφικό και συνάμα απαράδεκτο θέμα με το ασθενοφόρο του συγκεκριμένου κέντρου υγείας,θέμα που είχε αναδείξει πρώτο το neakriti.gr.

Επίσης τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το περιστατικό με την συγκεκριμένη γυναίκα συνέβη ακριβώς στο ίδιο σημείο που συνέβη και το ατύχημα με τον 22χρονο μοτοσικλετιστή Δήμο, επί του παραλιακού δρόμου του Κερατοκάμπου.

Αναφορικά πάντως με την κατάσταση του 22χρονου Δήμου ,ο νεαρός παραμένει στην εντατική αλλά σε καλύτερη κατάσταση ,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συγγενών του και από μέρα σε μέρα αναμένουν να ακούσουν από τους γιατρούς την πιο ευχάριστη ειδηση ότι ο αγαπημένος τους "ξύπνησε".

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News