default-image

Διάγγελμα Κάμερον υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Κόσμος
Διάγγελμα Κάμερον υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τους Βρετανούς ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον να ψηφίσουν, δύο ημέρες πριν το δημοψίφισμα, που θα κρίνει ή όχι την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα από μία ψήφο εξόδου της χώρας από την ΕΕ. «(Ένα Brexit) θα είναι μη αναστρέψιμο» σημείωσε, ενώ κάλεσε, τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους -που οι δημοσκοπήσεις τούς θέλουν να τάσσονται υπέρ του Brexit- να σκεφτούν τις μελλοντικές γενιές. «Σκεφτείτε τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών σας και των εγγονιών σας», τόνισε ο Κάμερον.

Είπε πως το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβουν, αλλά τόνισε ότι την Πέμπτη ο κάθε ψηφοφόρος θα είναι μόνος του στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Σημείωσε ότι πιστεύει πως η Βρετανία θα είναι πιο δυνατή, πιο ασφαλής και σε καλύτερη κατάσταση εάν παραμείνει στην ΕΕ.

Ο κ. Κάμερον τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια επικεντρώθηκε στη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας της Βρετανίας. «Ξέρω ότι κάθε απόφαση που έλαβα ήταν σωστή» είπε και σημείωσε ότι η αποχώρηση από την ΕΕ θα έθετε τα πάντα σε κίνδυνο.

Η οικονομία θα είναι πιο ισχυρή εάν παραμείνουμε στην ΕΕ και πιο αδύναμη εάν φύγουμε, τόνισε. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια πρόσθεσε και σημείωσε ότι η παραμονή στην ΕΕ μεγεθύνει τη δύναμη της Βρετανίας. «Οι Βρετανοί δεν παραιτούνται» λέει και προσθέτει ότι η χώρα ασκεί την επιρροή της, όχι φεύγοντας, αλλά αλληλεπιδρώντας με τον κόσμο.

«Εάν φύγουμε από την ΕΕ, εκείνη θα λαμβάνει ακόμα αποφάσεις -αλλά χωρίς εμάς» επισημαίνει ο Κάμερον.

Ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι εμπειρογνώμονες τον προειδοποίησαν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα βλάψει την οικονομία βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News