default-image

Έξι ανήλικοι Αφγανοί σε φορτηγό-ψυγείο

Ελλάδα
Έξι ανήλικοι Αφγανοί σε φορτηγό-ψυγείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τέλος η παράνομη διακίνηση μεταναστών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το χθεσινό περιστατικό κατά το οποίο 6 ανήλικοι Αφγανοί εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο που ταξίδευε από Πάτρα για Ηγουμενίτσα.

Από 1.800 ευρώ ο καθένας είχαν πληρώσει έξι ανήλικοι Αφγανοί για να μεταβούν από την Αθήνα στη Σλοβενία. Ωστόσο, φοβούμενοι ότι θα πάγωναν μέσα στο φορτηγό-ψυγείο όπου ήταν κρυμμένοι, αποφάσισαν να βγουν από το όχημα, στην περιοχή Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιπετειώδες ταξίδι των έξι ανήλικων, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ημέρες από την Αθήνα, όπου έδωσαν σε άγνωστο διακινητή 12.600 ευρώ.

Αρχικά οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί, οι ανήλικοι Αφγανοί μπήκαν σε φορτηγό-ψυγείο, μέσα στο οποίο είχε διαμορφωθεί ειδική κρύπτη, ανάμεσα στο φορτίο με τα καρπούζια.

Αφού ολοκληρώθηκε η φόρτωση του οχήματος, ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με σκοπό το φορτηγό-ψυγείο να περνούσε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής, με τελικό προορισμό τη Σλοβενία.

Όμως, έπειτα από περίπου δύο ώρες ταξιδίου, και ενώ το φορτηγό-ψυγείο βρισκόταν στο ύψος του Περιθωρίου Αιτωλοακαρνανίας, οι ανήλικοι άρχισαν να φωνάζουν και να κτυπούν τα εσωτερικά τοιχώματα του οχήματος, καθώς,  λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, φοβήθηκαν ότι θα πάγωναν.

Ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού, ακούγοντας τις φωνές των ανήλικων, σταμάτησε το όχημα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Ο οδηγός του φορτηγού, σύμφωνα με το in.gr, και οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Μεσολόγγι, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης αυτής.

Στο μεταξύ, 281 πρόσφυγες διέσωσε κατά την τελευταία εβδομάδα (13-20 Ιουνίου) το Λιμενικό, σε οκτώ περιστατικά, ενώ συνέλαβε τέσσερις διακινητές.

Την ίδια ώρα, συνολικά 121 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο. Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το πρωί (09.00) της Τρίτης, στη Λέσβο αποβιβάστηκαν 29 άτομα, στη Χίο 51 και στη Σάμο 41.

Στη Λέσβο βρίσκονται εγκλωβισμένοι 2.904 πρόσφυγες και μετανάστες -σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Στη Χίο είναι άλλοι 2.596 και στη Σάμο 1.182. Συνολικά στα νησιά αυτά παραμένουν 6.682 άτομα.

Πανελλαδικά, οι πρόσφυγες ανέρχονται πλέον σε 56.909, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 23.736 πρόσφυγες, στην κεντρική 2.147 και στη νότια 240.

Στην Αττική διαμένουν 9.991 πρόσφυγες, σε οργανωμένες δομές και 4.873 σε μη οργανωμένες.

Στις δομές που έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες φιλοξενούνται 5.812 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι άλλοι 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκτός δομών φιλοξενίας.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News