Ειδήσεις

Με "βότκα" και κιλτ παντρεύονται στην Κρήτη οι τουρίστες

Μοναδικό τους όνειρο είναι να βρεθούν στο νησί των χρυσών ακτών και των ειδυλλιακών τοπίων και να ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας ή κατ' ακρίβεια του… δημαρχείου. Ζευγάρια από τη Βρετανία, την Πολωνία, τη Τσεχία ακόμη και Σκωτσέζοι με κίλτ πραγματοποιούν το γάμο τους στην Κρήτη και συνδυάζουν τις συγκινητικές στιγμές -που θα περάσουν για πάντα στο άλμπουμ με τις φωτογραφίες της κοινής τους ζωής- με τις διακοπές.

Τα τελευταία χρόνια το νησί μας μετατρέπεται σε απόλυτο γαμήλιο προορισμό με ζευγάρια να σχεδιάζουν από πολύ νωρίς τις διακοπές τους καθώς δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ξέρουν ακριβώς που θέλουν να παντρευτούν, πως θέλουν να γίνει το γαμήλιο πάρτι και φυσικά πώς να περάσουν αξέχαστες στιγμές κάνοντας ταυτόχρονα διακοπές.

Εμπόδιο για Ρώσους μελλόνυμφους η visa

Όπως αναφέρει στο neakriti.gr η υπάλληλος του δημοτολογίου του δήμου Χερσονήσου Καλλιόπη Συλλιγνάκη «μέσω των γραφείων μεγάλες εταιρίες όπως η Τhomson και η Thomas Cook κλείνουν πακέτα για τους πελάτες τους που περιλαμβάνουν διακοπές και τέλεση του γάμου. Περίπου 100 ζευγάρια το χρόνο ετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν το γάμο τους στο δήμο Χερσονήσου. Πρόκειται για Βρετανούς, Τσέχους, Πολωνούς, ενώ οι Ρώσοι φαίνεται να είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές προφανώς λόγω του προβλήματος με τη visa».

Έκαναν γάμο με ...σκωτσέζικο κίλτ

Όσο για τις συγκινητικές στιγμές που έχουν εκτυλιχθεί η κα Συλλιγνάκη ξεχωρίζει τους Σκωτσέζους γαμπρούς αλλά και καλεσμένους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με τα παραδοσιακά κιλτ ,ενώ όπως λέει πολλά ζευγάρια τη στιγμή του γάμου δακρύζουν ανταλλάσσοντας στα αγγλικά τους όρκους. Οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τον πολιτικό γάμο τους στο νησί έχοντας σχεδιάσει τα πάντα από την προηγούμενη χρονιά και στη συνέχεια ένα ξέφρενο πάρτι στο ξενοδοχείο τους ή άλλο χώρο που έχουν επιλέξει.

Συνδυάζουν διακοπές και… γάμο

Και σε έναν ακόμα τουριστικό δήμο της Κρήτης , το δήμο Μαλεβιζίου, η ληξίαρχος Καίτη Γιαννακουδάκη έχει συνηθίσει να μιλάει τηλεφωνικά με γραφεία του εξωτερικού τα οποία ζητούν να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να τελέσουν  μελλόνυμφοι το γάμο τους στην Κρήτη. Όπως τονίζει η ίδια « Πρόκειται κυρίως για ζευγάρια από τη Βρετανία, την Πολωνία, τη Ρωσία και τη Τσεχία. Απ'ότι καταλαβαίνω από τις συνομιλίες θέλουν πολύ να έρθουν στην Κρήτη για το γάμο τους. Για όσους δεν ανήκουν στην Ε.Ε απαραίτητη είναι εκτός από τα άλλα έγγραφα και η visa».

Αναλυτικά:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ Δ. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

2016:  3 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΩΝ ΜΑΪΟ - ΙΟΥΝΙΟ

          1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ (ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΟΙ)

2015: 2 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ,  2 ΠΟΛΩΝΩΝ

2014: 1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΛΩΝΩΝ, 1 ΟΛΛΑΝΔΩΝ, 1 ΙΤΑΛΩΝ

2013: 1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΥΓΓΡΩΝ, 1 ΒΡΕΤΑΝΩΝ

"Πακέτο" οι κουμπάροι και καλεσμένοι

Βεβαίως δεν είναι μόνο οι μελλόνυμφοι που κλείνουν το πακέτο διακοπών και γάμου  στην Κρήτη αλλά και οι… κουμπάροι και οι καλεσμένοι. Κάπως έτσι ο γαμήλιος τουρισμός έχει πολλές ακόμα προοπτικές για το νησί μας αφού όταν επιστρέψουν από την Κρήτη στην πατρίδα τους , οι νεόνυμφοι πλέον μοιράζονται τις ξεχωριστές εμπειρίες τους με αποτέλεσμα να «αντιγράφουν» την ιδέα πολλά ακόμα ζευγάρια. Το μόνο "αγκάθι" είναι ότι πολλοί μελλόνυμφοι ζητούν να παντρευτούν στις ξενοδοχειακές μονάδες για να συνδυάσουν το γάμο με το γλέντι που ακολουθεί, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία οι πολιτικοί γάμοι τελούνται στη χώρα μας μόνο στα δημαρχεία.  

Θέλουν να παντρευτούν στο ξενοδοχείο

Πάντως όπως οι φωτογραφίες από ζευγάρια από τη Σαντορίνη που έχουν μόλις παντρευτεί και έχουν φόντο το απέραντο γαλάζιο κατακλύζουν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έτσι θα μπορούσε στο ενσταντανέ να βρίσκεται η Κρήτη, η οποία διαθέτει ό,τι μπορεί να ονειρεύεται ένα ζευγάρι: πανέμορφα τοπία που θα αποτυπωθούν στη μνήμη τους, όπως και ο αξέχαστος γάμος τους.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια