Ειδήσεις

Συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Άκρως επιτυχημένη ήταν η συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Ιουνίου στο πέτρινο θέατρο στα Νωπήγεια, προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συναυλία είχε τίτλο «Ναοί στο σχήμα του ουρανού» και έγινε στο πλαίσιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που ξεκίνησε τις εργασίες της εχτές το πρωί στο Κολυμπάρι Χανίων.

Η Μαρία Φαραντούρη, ο Δημήτρης Καβράκος ερμήνευσαν αποσπάσματα από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στο πιάνο ήταν η Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς. Υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα.

Τιμητική εμφάνιση έκανε και ο  Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης της σχολής Γιάννη και Χάρη Κουμή με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρουσιάζοντας Κρητικούς χορούς. Τα παιδιά της σχολής έδωσαν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο κλαδιά ελιάς από το δέντρο που ο ίδιος είχε φυτέψει πριν από 24 χρόνια, λίγο μετά την ενθρόνιση του.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους Προκαθήμενοι και Ιεράρχες των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης που δεν μπορούσε να παρευρεθεί απέστειλε μήνυμα στο οποίο χαιρετίζει την Σύνοδο εκφράζοντας την μεγάλη τιμή που νιώθει για αυτή την συναυλία.

Πηγή: zarpanews.gr

Σχόλια