default-image

"Μετακινούν"τον οδηγό - Παλεύει για το πόδι της η 48χρονη

Κρήτη
"Μετακινούν"τον οδηγό - Παλεύει για το πόδι της η 48χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε 48χρονη γυναίκα εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ενώ οι γιατροί δίνουν αγώνα προκειμένου να "σώσουν" το πόδι της, το οποίο έχει χτυπηθεί σοβαρά. Η εργαζόμενη τραυματίστηκε σε εργατικό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Ηράκλειο.

Το ατύχημα έλαβε χώρα περίπου στις 6 τα ξημερώματα, την ώρα που η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στη δουλειά της. Η 48χρονη, η οποία είναι μητέρα 4 παιδιών και η οποία εργάζεται μόνιμα στο Δήμο Ηρακλείου εδώ και αρκετά χρόνια, είχε βάρδια μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους της στην αποκομιδή των κάδων σκουπιδιών με απορριμματοφόρο όχημα, όπου εργάζεται το τελευταίο διάστημα, στο πόστο της συνοδού. Το συμβάν σημειώθηκε πολύ κοντά στο ΠΑΓΝΗ.

Το δεύτερο ατύχημα του οδηγού

Η οικογένεια της  εξήγησε με οργή ότι η άτυχη 48χρονη  ενώ εργαζόταν κανονικά στο μικρό όχημα που σκουπίζει μέσα στην πόλη,  το τελευταίο διάστημα αναγκαζόταν να εργάζεται στο απορριμματοφόρο με ότι αυτό συνεπάγεται , ενώ ο οδηγός του οχήματος που σημειωτέων είναι ο ίδιος ο οδηγός που είχε σημειωθεί πριν από τρεις μήνες και το άλλο ατύχημα με τον εργαζόμενο που έπεσε από το απορριμματοφόρο , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν κινηθεί διαδικασίες για να αλλάξει  έστω και προσωρινά πόστο.

Πως συνέβη το ατύχημα

Όπως ανέφερε στο Ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Δήμου Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το συμβάν φαίνεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας λανθασμένης συνεννόησης της εργαζόμενης με το συνάδελφό της, που βρισκόταν στο τιμόνι του απορριμματοφόρου.

Ειδικότερα, η 48χρονη φέρεται να είχε σκύψει στο οδόστρωμα προκειμένου να μαζέψει με τα χέρια της κάποια σκουπίδια που είχαν πέσει έξω από κάδο. Κάτω από αδιευκρίνιστες - μέχρι χθες το βράδυ- συνθήκες, το όχημα έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να χτυπήσει την εργαζόμενη...

Μόλις έγινε αντιληπτό το τι έχει συμβεί, οι συνάδελφοί της ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ, σωστική μονάδα του οποίου έσπευσε στο σημείο. Όπως διαπιστώθηκε, η 48χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε δύο σημεία του σώματός της: στην κοιλιακή χώρα και στο αριστερό της πόδι. Αιμορραγούσα, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο εφημέρευε . Εκεί υποβλήθηκε άμεσα σε αξονική τομογραφία και λίγο μετά εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προχώρησαν σε επέμβαση στο έντερό της, το οποίο έφερε τραύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειρουργική επέμβαση πήγε καλά και από χθες όλο το βάρος των γιατρών έχει πέσει στην ολική αποκατάσταση του σοβαρού τραύματος που υπέστη η 48χρονη στο αριστερό πόδι. Ειδικότερα, η 48χρονη αναμένεται να μπει στο χειρουργείο για δεύτερη φορά, ούτως ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση στο κάτω άκρο της.

Το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί στο απορριμματοφόρο

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η οικογένεια της γυναίκας, οι συνάδελφοί της, καθώς και οι αρμόδιοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. Όπως δήλωσε με νόημα στη "Νέα Κρήτη" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χάρης Μαμουλάκης, αυτό που προέχει είναι η τάχιστη βελτίωση της υγείας της εργαζόμενης και φυσικά να βγει από το νοσοκομείο αρτιμελής.

Στον αντίποδα, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο σύντροφος της 48χρονης, Κώστας Αεράκης, υποστήριξε ότι η σύντροφός του «ενώ μέχρι πρότινος εργαζόταν στο "σκουπάκι", δηλαδή το μικρό όχημα που καθαρίζει το οδόστρωμα, το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί στο απορριμματοφόρο».

Υπό διερεύνηση το περιστατικό

Στο μεταξύ, στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" μίλησε και ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου, Γιάννης Καφούσης, ο οποίος, φανερά συγκινησιακά φορτισμένος από το ατύχημα της συναδέλφου του, είπε ότι το συμβάν βρίσκεται υπό διερεύνηση προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που το προκάλεσαν.

Ωστόσο, ο κ. Καφούσης αναφέρθηκε και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες κερδίζουν το μεροκάματό τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου. «Είναι πολύ δύσκολο το επάγγελμά μας, καθώς ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή με μηχανήματα. Τα ωράρια που εργαζόμαστε είναι δύσκολα, δουλεύουμε ακόμα και τις αργίες (σ.σ. όπως χθες) και παρ' όλα αυτά δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό», είπε ο κ. Καφούσης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος - Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News