Ειδήσεις

Διπλή περιπέτεια στον αέρα σε πτήση από το Ελ. Βενιζέλος

Μία απίστευτη περιπέτεια βίωσαν επιβάτες της πτήσης 125 της United Airlines, η οποία αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό τη Νέα Υόρκη, από την οποία δεν έλειψαν οι λιποθυμίες και οι εντάσεις.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A330 παρουσίασε βλάβη στα «φλαπς» των φτερών, μιάμιση σχεδόν ώρα μετά την απογείωση του με αποτέλεσμα οι πιλότοι του να αποφασίσουν την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου και προσγειώθηκαν στις 16:32, αφού είχε πρώτα αδειάσει τα καύσιμα εν πτήση ακολουθώντας τους κανονισμούς ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το iefimerida.gr, θα περνούσε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους από τους ειδικούς, οι οποίοι και θα επιδιόρθωναν την όποια βλάβη, έτσι ώστε το αεροσκάφος να πετάξει και πάλι τη Δευτέρα, με τον ίδιο προορισμό.

Όντως, τη Δευτέρα στις στις 13:30 το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε αυτή τη φορά με τον κωδικό πτήσης «United Airlines 2088» με προορισμό την μεγαλούπολη των ΗΠΑ, όμως οι επιβάτες του δε στάθηκαν τυχεροί ούτε αυτή τη φορά.

Λίγο μετά την απογείωση του και ενώ βρισκόταν επάνω από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τζιάς, το Airbus παρουσίασε ξανά την ίδια βλάβη με αποτέλεσμα να γίνει απόρριψη για άλλη μια φορά των καυσίμων του και να επιστρέψει άδοξα στην Αθήνα.

Οι επιβάτες, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι δεν άντεξαν, με κάποιους να λιποθυμούν και άλλους εξοργισμένους να διαπραγματεύονται με την εταιρεία μια αποζημίωση που θα τους ικανοποιούσε για αυτό το διήμερο του τρόμου και της ταλαιπωρίας.

Σχόλια