default-image

Κύπρος: Αεροπλάνα από την Ελλάδα στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς

Ελλάδα
Κύπρος: Αεροπλάνα από την Ελλάδα στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται από χθες νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Ευρύχου, δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή δύο αεροπλάνων «καναντέρ», που έφθασαν το πρωί από την Ελλάδα, και τριών από το Ισραήλ.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς πήγε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρακάθισε σε σύσκεψη για μελέτη της κατάστασης με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Επί του εδάφους επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας.

Η φωτιά έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Ένας οδηγός οχήματος του τμήματος δασών τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το όχημα του ανατράπηκε και έπεσε σε σε γκρεμό. Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή του περιγράφεται ως κρίσιμη.

Για την πυρκαγιά φαίνεται να ευθύνεται ένας δωδεκάχρονος, ο ποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα στην αυλή του παππού του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News