default-image

Ο Υπουργός υποσχέθηκε έργο 12 εκατ. στο Οροπέδιο

Κρήτη
Ο Υπουργός υποσχέθηκε έργο 12 εκατ. στο Οροπέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θέματα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα με βαρύτητα στο νέο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη που επισκέφθηκε την περιοχή.

Ο αναπληρωτής Υπουργός βρέθηκε στο Οροπέδιο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημο Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη και συζητήθηκε η επένδυση ύψους 12 εκ. ευρώ για την δημιουργία - κατασκευή νέου αρδευτικού συστήματος, έργο, που προχωράει θετικά καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τόσο από το δημοτικό συμβούλιο όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Το έργο στηρίζεται από το Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, τονίζοντας ότι,  πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο που θα επιφέρει ανάπτυξη στο πρωτογενή τομέα ενισχύοντας το εισόδημα των αγροτών.

Την ικανοποίηση του για την έκβαση της επίσκεψης του Υπουργού εξέφρασε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ο οποίος επεσήμανε, ότι, για την ολοκλήρωση του έργου σε εξέλιξη είναι και το στάδιο των απαλλοτριώσεων στο Οροπέδιο Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News