default-image

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Κόσμος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Πατριάρχη Αντιοχείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πρόκειται για τον Πατριάρχη Αντιοχείας, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά τη διάρκεια της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αλλά για τον προκαθήμενο της Συρο-Ιακωβιτικής Εκκλησίας και είναι καλά, τόνισε ο Πατριάρχης, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα, για εξαφάνιση του Πατριάρχη Αντιοχείας, μετά τη επίθεση αυτοκτονίας την Κυριακή.  

«Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα, όμως τρεις συνεργάτες του δολοφονήθηκαν», όπως ανακοίνωσε στο Σώμα της Συνόδου ο κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος απέστειλε τηλεγράφημα συμπαράστασης εκ μέρους της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. «Δοξάζουμε το Θεό που ο Μακαριότατος δεν έπαθε τίποτα και ευχόμαστε να φυλάγει όλον τον κόσμο από τη βία και την τρομοκρατία», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ολοκληρώνοντας την ομιλία του. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το μεσημέρι της Κυριακής ο Πατριάρχης Αντιοχείας, μετά από επίθεση αυτοκτονίας, η οποία έγινε στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, αγνοούνταν.

Ο ιεράρχης είχε εγκαινιάσει το μεσημέρι της Κυριακής, μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων σε γειτονιά όπου λίγα λεπτά αργότερα έγινε βομβιστική επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή του τουλάχιστον τρία άτομα και τρία ακόμα τραυματίστηκαν.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, ενεργοποιώντας το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονιά αλ Ουστάνι, στην πόλη Καμισλί, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αυτή, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, μόλις ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News