default-image

Οι πληγές στο δάσος της Σύμης

Κρήτη
Οι πληγές στο δάσος της Σύμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεί λοιπόν κοντά στο χωριό μου, στο Δήμο Βιάννου, σε μια ορεινή περιοχή με θέα τη θάλασσα, προστατευόμενη και απείρου φυσικού κάλλους- στο δάσος της Σύμης- με πολλά οικονομικά προβλήματα που η Δημοτική Αρχή χθες - σήμερα και αύριο θέλει να αξιοποιήσει και στον τομέα του αγροτουρισμού , ενισχύοντας το εισόδημα των δημοτών της, κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται μόνο την ευκολία τους - κάποιοι μιλούν μόνο γι την τσέπη τους - ενώ οι άλλοι φαίνεται να μην περνούν και να μην βλέπουν τι συμβαίνει - Δήμος και Δασική Υπηρεσία.

Οι πρώτοι φαίνεται δεν επιθυμούν την ανάπτυξη, δεν νοιάζονται για ότι προκαλούν, τους κινδύνους των κινήσεων τους - πολιτική προστασία - την οικολογία, το δάσος , την περιουσία των άλλων, την αισθητική του τοπίου μοναδικού κάλους.

Οι άλλοι μάλλον δεν είδαν, καθώς όσες φορές κι αν ρώτησα  αν υπάρχει νεκροταφείο ηλεκτρικών συσκευών και αυτοκινήτων στο δάσος της Σύμης, κανείς δεν άκουσε, δεν ήξερε, δεν είδε.

Στους κατοίκους της περιοχής που κατήγγειλαν το γεγονός για όλους τους παραπάνω λόγους, απαντούσα ότι μάλλον δεν υφίσταται θέμα καθώς όλοι όσοι ρωτούσα δεν ήξερα ή δεν ήθελαν να πουν ότι γνωρίζουν.

Ο φακός ωστόσο αδιάψευστος μάρτυρας δεν αφήνει πλέον περιθώρια στο δεν γνωρίζω, δεν άκουσα, δεν είδα.

Αναρωτιέμαι τέλος, πως γίνεται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας Περιφέρειας και Δήμου το συντονιστικό, η Δημοτική Δρχή, η Πυροσβεστική, η Διεύθυνση Δασών, δεν έχει εντοπίσει το σημείο και δεν έχει απομακρύνει τα ηλεκτρικά είδη κι αυτοκίνητα , καθώς εν μέσω αντιπυρικής περιόδου αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την περιοχή.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από κατοίκους της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News