default-image

Η Χιλή διέσυρε το Μεξικό, εύκολα η Αργεντινή

Ποδόσφαιρο
Η Χιλή διέσυρε το Μεξικό, εύκολα η Αργεντινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο ομάδες πήραν ακόμα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa America με το Χιλή-Μεξικό 7-0 να σοκάρει...

Χιλή-Μεξικό 7-0:  Στο "Levi's Stadium" μπροστά σε 70.500 θεατές, ο μεγάλος πρωταγωνιστής από την πλευρά των νικητών ήταν ο Εντουάρντο Βάργκας που πέτυχε καρέ τερμάτων (44', 52', 57', 74'), με τον Πουτς να πετυχαίνει άλλα δύο (16', 87') και τον Αλέξις Σάντσες να βάζει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (49').

Αργεντινή-Βενεζουέλα 4-1:  Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την «αλμπισελέστε», με τον Ιγκουαΐν να εκτελεί σε πρώτο χρόνο, έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Μέσι, νικώντας τον Χερνάντες για το 1-0.

O «El Pipita» «χτύπησε» ξανά στο 28', εκμεταλλευόμενος την τραγική συνεννόηση στην άμυνα της Βενεζουέλας πετυχαίνοντας με εύκολο τρόπο το δεύτερο τέρμα του στο ματς, με την Βενεζουέλα να αναλαμβάνει στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ροντόν.

Ο Ζόσεφ Μαρτίνες έδωσε τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Ντουνταμέλ να επιστρέψει στο ματς πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρομέρο, όμως η εκτέλεση αλά... πανένκα από τον Σέιγιας ήταν απογοητευτική.

Στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή δεν κατέβασε ταχύτητα παρά το υπέρ της προβάδισμα και κατάφερε να σημείωσε ακόμα δύο τέρματα. Αρχικά ο Μέσι στο 60' πρόσθεσε με προσπάθεια μέσα από την περιοχή το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, με τον Ροντόν να απαντά με κεφαλιά για τη Βενεζουέλα στο 70', μειώνοντας σε 3-1. Λίγα όμως δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Λαμέλα θα διαμορφώσει το τελικό 4-1, με τον Χερνάντες να φέρει ωστόσο μεγάλη ευθύνη.

Έτσι, το συγκρότημα του Τάτα Μαρτίνο θα συναντήσει τις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης με φόντο τη θέση για το μεγάλο τελικό του «επετειακού» Copa America.

Ιστορικό βράδυ για τον Λιονέλ Μέσι που έφτασε τα 54 γκολ με την «αλμπισελέστε» και πλέον «έπιασε» τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα την κορυφής της σχετικής λίστας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News