Ειδήσεις

Εικόνες απίστευτης αγάπης από τους Κρήτες (photos)

Απίστευτες εικόνες συγκίνησης, θαυμασμού, αγάπης προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατέγραψε ο φακός του neakriti.gr και του φωτογράφου Νίκου Χαλκιαδάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξερχόμενοι του Ιερού Ναού

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα που επικρατεί σε όλη την Κρήτη εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Άγιο Μηνά και περίμεναν υπομονετικά στον περίβολο του ναού προκειμένου να δουν έστω και για λίγο τον κκ. Βαρθολομαίο και να πάρουν την ευχή του.

Οι κ.κ. Ειρηναίος και Παυλόπουλος κατευθύνονται στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής

Εικόνες συγκίνησης και κατάνυξης, εικόνες που καταγράφουν με αδιάψευστο και έντονο τρόπο την πίστη του κρητικού και όχι μόνο λαού, την αφοσίωσή του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και τις δύο ημέρες ο Πατριάρχης πλησίασε τον κόσμο, μίλησε μαζί τους και μοίρασε εικόνες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αμέσως μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της Πεντηκοστής οι Προκαθήμενοι κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου τους προσφέρθηκε πρόγευμα. Οι συνοδοί τους κάθισαν για τον ίδιο λόγο στην πλατεία της Αγίας Αικατερινής. Αμέσως μετά το πρόγευμα, όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στον "Κήπο των Αισθήσεων" όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στις αποστολές.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ

Στον "Κήπο των Αισθήσεων"

Στον "Κήπο των Αισθήσεων βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι αποστολές κάθε Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της πόλης μας. Επίσης, στο γεύμα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και άλλοι επίσημοι.

Εκεί ο κ. Παυλόπουλος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους. Αμέσως μετά αναχώρησαν για τα Χανιά, όπου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ξεκινούν οι επίσημες πλέον εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου.

Σχόλια