Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Μ. Μιχαλοδημητράκη

Με θλίψη και συγκίνηση γράφτηκε σήμερα ο τελευταίος αποχαιρετισμός για το Μανόλη Μιχαλοδημητράκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών αφήνοντα πίσω του αστείρευτη επιστημονική γνώση, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα για τους συνεχιστές του.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής που συνέδεσε το όνομα του με την εδραίωση της επιστήμης του στην Ελλάδα, υπέκυψε μετά από πολύχρονη μάχη, στην οποία ο θάνατος, τον οποίο προσέγγισε και μελέτησε, έτυχε να είναι ο νικητής.

Σε βαρύ πένθος η οικογένεια του που στάθηκε στο πλευρό του, όσο ο ίδιος άφηνε τα πάντα στην άκρη για να υπηρετήσει το πάθος του για την επιστήμη που επέλεξε να ακολουθήσει σπουδάζοντας τόσο Ιατρική όσο και Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 1989 ξεκίνησε μέσα από προσωπική μάχη και επιμονή τη λειτουργία του εργαστηρίου ιατροδικαστικών επιστημών έχοντας στο πλευρό του τους πρώτους και για πολλά χρόνια μοναδικούς συνεργάτες του.

Το Στράτο Κουγιό και τον Αντώνη Κατσούνα. «Ζήσαμε μαζί και καλές και πολύ δύσκολες στιγμές. Μέρα και νύχτα στο καθήκον χωρίς σταματημό. Ήθελε πάντα να κάνουμε ότι καλύτερο και ότι περισσότερο μπορούσαμε και το ίδιο μάθαινε και στους ειδικευόμενους του», ανέφερε ο κ. Κουγιός.

«Αποχαιρετούμε τον καθηγητή με μεγάλη θλίψη και τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας όχι μόνο την επιστήμη του αλλά και  το έργο της ΕΛ.ΑΣ.», όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μανόλης Παραβολιδάκης.

Μέσα από την παρουσία του στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στήριξε έμπρακτα την ανάδειξη νέων ιατροδικαστών, ωθώντας τους νέους επιστήμονες που μαθήτευσαν στο πλευρό του, να κατακτήσουν περισσότερες γνώσεις και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

«Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος. Ο Μανόλης Μιχαλοδημητράκης δεν ήταν καταξιωμένος μόνο στην Κρήτη και τη Ελλάδα, αλλά ήταν γνωστός και αναγνωρισμένος για το έργο του διεθνώς. Υπήρξε δίκαιος αλά και μεγαλόψυχος», ανέφερε ο ιατροδικαστής Κρήτης και στενός συνεργάτης του εκλιπόντα, Αντώνης Παπαδομανωλάκης.  Με μεγάλη συγκίνηση μίλησε για τον πανεπιστημιακό της δάσκαλο και η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη. «Θα θυμόμαστε τα πάντα. Από τις γνώσεις που μας έδωσε μέχρι και τις φωνές. Είχε πολλά να προσφέρει ακόμη».

Στην εξόδιο ακολουθία που εψάλει στο ναό του Αγίου Τίτου, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας και πλήθος ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τον αείμνηστο καθηγητή ο οποίος αναπαύεται πλέον στο νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου

Με μεγάλη συγκίνηση μίλησαν για τον εκλιπόντα καθηγητή οι στενοί συνεργάτες του ενώ ο Κοσμήτορας της ιατρικής σχολής στον επικήδειο που εκφώνησε δεσμεύτηκε πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα τιμήσει την παρακαταθήκη του.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια