Ειδήσεις

Ξύλινα γυαλιά ηλίου από την Κρήτη στη Σιγκαπούρη!

Κάπου εκεί στο γύρισμα της δεκαετίας από τα 20 στα 30 η Χριστίνα και ο Μιχάλης αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα. Κόντρα στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις μιας παλιάς πλέον Ελλάδας που θέλει τη χειρωνακτική εργασία ως υποδεέστερη και τη δουλειά γραφείου ως επιθυμητή τα δύο νέα παιδιά χρησιμοποίησαν τις σπουδές τους στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Δομικών Έργων για να κάνουν αυτό που ανακάλυψαν στην πορεία ότι αγαπάνε περισσότερο: να σχεδιάζουν ξύλινα γυαλιά ηλίου!

Η παρότρυνση ήρθε από έναν πελάτη του Μιχάλη, ο οποίος διείδε το ταλέντο του νεαρού στις κατασκευές. Λίγο αργότερα ακολούθησε και η Χριστίνα τον δρόμο του σχεδιασμού, του 3D printing για να δουν πώς θα είναι το τελικό σχέδιο, της επιλογής ξύλου και της τελικής επεξεργασίας. Και μόνο μέσα σε δύο χρόνια τα προϊόντα τους φτάνουν σε καταστήματα οπτικών της πόλης μας, σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε μακρινές χώρες του εξωτερικού απ' όπου δέχονται παραγγελίες μέσω ίντερνετ. Απολαύστε τους.

Συνέντευξη στη Μαρία Αγαπάκη

- Πως ξεκινήσατε;

Ο Μιχάλης έχοντας πάντα ιδιαίτερη κλίση στις κατασκευές αποφάσισε να φτιάξει το δικό του εργαστήριο, όπου κύρια δραστηριότητά του ήταν η κατασκευή 3d printers και οποιασδήποτε άλλης custom-made κατασκευής. Το φθινόπωρο του 2013 ξεκίνησε την μελέτη του σχεδιασμού και της κατασκευής των ξύλινων γυαλιών και μετά από 7 μήνες η πρώτη collection των Double O Sunglasses ήταν πλέον έτοιμη .Έτσι λοιπόν μπήκαμε πολύ δυναμικά το καλοκαίρι του 2014 στην αγορά, με ένα τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας όσον αφορά στην κατασκευή του, στο design του αλλά και στην ποιότητα των φακών.

- Από πού αντλείτε έμπνευση για τα σχέδια που παράγετε;

Ο σχεδιασμός τους εμπνέεται από τη σύγχρονη ζωή αλλά φυσικά και από τις παγκόσμιες τάσεις. Διατηρούμε ένα χαρακτήρα στα σχέδια μας ο οποίος να είναι φιλικός προς τα περισσότερα πρόσωπα, οι γραμμές είναι απλές και πολλές φορές κλασσικές με ιδιαιτερότητα στα χρώματα, στις χαράξεις και στις ζωγραφιές (custom-made paintings / engravings).

Οι "Double O" συνεργάζονται και με τους παρουσιαστές της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV, Hit the road

- Υπάρχει κάποιο οικογενειακό background ενασχόλησης με τα οπτικά;

H απόφασή μας να ασχοληθούμε με ξύλινα γυαλιά προήλθε απόλυτα από την αγάπη μας για τη χειροποίητη δημιουργία, το ελληνικό design και την κατασκευή, και φυσικά το ξύλο!

Το οικογενειακό μας background λοιπόν ήταν αυτό που μας έδωσε τις βάσεις για όλα τα παραπάνω, χωρίς να υπάρχει ενασχόληση με τα οπτικά.

- Τα σχέδια είναι υπέροχα. Πως διασφαλίζετε όμως την ποιότητα στους φακούς;

Η κατασκευή των Double O Sunglasses ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Πρώτα από όλα χρειαζόταν να γίνει σωστός σχεδιασμός του εκάστοτε μοντέλου σε 3d σχέδιο, καθώς τα Double O έχουν σε πολλά σημεία συγκεκριμένες κλίσεις για να είναι ανατομικά. Τα ξύλα που θα χρησιμοποιούσαμε θα έπρεπε να είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την ανθεκτικότητα του κάθε ζευγαριού. Ο τελικός σχηματισμός του κάθε γυαλιού και όλη η υπόλοιπη διαδικασία (τρίψιμο, κλίσεις, φινίρισμα, βαφή) θα έπρεπε να γίνει έτσι ώστε να είναι φιλικά προς το δέρμα αλλά ταυτόχρονα να είναι προστατευμένα από φθορές.

Αφού λοιπόν κερδίσαμε το στοίχημα και καταφέραμε να φτιάξουμε τα γυαλιά μας με όλες τις παραπάνω προδιαγραφές, ψάξαμε και βρήκαμε τους καλύτερους προμηθευτές φακών έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε εξ' ολοκλήρου την ποιότητα στα Double O Sunglasses!

- Πότε αποφασίσατε να εγκαταλείψετε τις δουλειές που είχατε ως τότε και να μετατρέψετε το χόμπι σε επάγγελμα;

Όταν νιώσαμε ότι οι κατασκευές μας έχουν γενική αποδοχή και παίρναμε θετικό feedback από τον κόσμο. Τότε νιώθαμε και ακόμα πιο δημιουργικοί. Ήταν μια αλυσιδωτή αντίδραση που μας οδήγησε σταδιακά στην ίδρυση της Double O Woodcrafts & Sunglasses.

- Ποιο είναι το πιο περίεργο μέρος από όπου έχετε δεχτεί παραγγελία;

Καθημερινά στέλνουμε πακετάκια με τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε όταν δεχτήκαμε παραγγελία από την Σιγκαπούρη! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάτι που δημιουργούμε ταξιδεύει τόσο μακριά!

- Ποιο είναι το πιο περίεργο σχέδιο/ αντικείμενο που σας έχουν ζητήσει;

Το πιο ιδιαίτερο ζευγάρι γυαλιά που μας έχουν ζητήσει είναι ένα ζευγάρι γυαλιών εμπνευσμένο από γνωστή μάρκα παπουτσιών, εξωτερικά σκούρο καφέ και εσωτερικά κόκκινο με χαραγμένα τα αρχικά του πελάτη στον βραχίονα και φακούς κόκκινους καθρέπτες. Ένας πελάτης που έκανε το δικό του custom made ζευγάρι μας είπε χαρακτηριστικά: "Επιτέλους βρήκα κάτι να ταιριάξω τη μύτη και το στυλ μου".

- Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τα σχέδια μας είναι να επεκτείνουμε την Double O έτσι ώστε οι πελάτες μας να βρίσκουν τα προϊόντα μας σε καταστήματα κοντά τους, σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν βρίσκονται και γιατί όχι και στο εξωτερικό.

Στόχος μας είναι η Double O να ανήκει και να υπηρετεί τον κόσμο της μόδας με νέα υλικά, πρωτοποριακό σχεδιασμό και πάντα διατηρώντας την αίσθηση του χειροποίητου, του μοναδικού.

Σχόλια