Ειδήσεις

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του "Πρέβελης"

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου "Πρέβελης" της ΑΝΕΚ το οποίο θα έπρεπε να αναχωρήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου από Ηράκλειο για Ρόδο αλλά καθυστέρησε τουλάχιστον 24 ώρες. Το πλοίο είχε καταπλεύσει από Ανάφη με 80 επιβάτες οι οποίοι περίμεναν καρτερικά πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους.  

Ο λόγος που οδήγησε στην καθυστέρηση ήταν μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε με αποτέλεσμα το πλοίο να μείνει δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να γίνει ο έλεγχος.

Διαπιστώθηκε βλάβη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Λιμενικού: « Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθ. 06 για βλάβη στην κύρια μηχανή. 

Εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι Ηρακλείου από Ανάφη με 80 επιβάτες εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά  για Μήλο - Σαντορίνη -Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο .

Στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηρακλείου μετέβησαν επί του πλοίου και διαπίστωσαν ότι υπάρχει θραύση πρυμναίου ρουλεμάν του άξονα της εξαρτημένης γεννήτριας (shaft generator) στην αριστερή κύρια μηχανή του».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου  απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" και εξετάστηκε από νηογνώμονα.

Τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου το Γραφείο Επιθεώρησης πραγματοποίησε τον τελικό έλεγχο. Ωστόσο τελικά δεν επετράπη ο απόπλους του πλοίου, το οποίο παραμένει και το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου. Την ίδια ώρα αναζητείται λύση για να φτάσουν οι επιβάτες στον προορισμό τους.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια