Ειδήσεις

Αποκλείεται η ίδρυση hot spot στην Κρήτη

Απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο ανάπτυξης hot spots στην Κρήτη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, όμως θεωρεί ότι αν υπάρξει εντονότερη αλλαγή των προσφυγικών ροών, τότε θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση της ίσης κατανομής των προσφύγων, όπως προέβλεπε το Συνέδριο Αυτοδιοίκησης στη Σάμο.

Σε συνάντηση με την αυτοδιοίκηση του Ρεθύμνου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στο νέο νόμο που δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεσμευόμενος ότι εκτός από τη θεσμική αποκέντρωση θα φέρει και περισσότερους οικονομικούς πόρους στους ΟΤΑ, όπως και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για άμβλυνση της γραφειοκρατίας.

Δήλωσε ως εξασφαλισμένη την πίστωση χρημάτων για τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου, δύο έργα που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί. Τόνισε ότι η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα λύσει κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αρκετοί εργαζόμενοι και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου.

Από την πλευρά του, ο Ρεθεμνιώτης Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για επιστροφή στη σταθερότητα και την κανονικότητα μετά από καιρό, ενώ ως προς τη δική του ατζέντα, οι προσπάθειες θα ενταθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια