Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στο Ηράκλειο Προκαθήμενοι και πολιτικοί- Δρακόντεια μέτρα

Στο Ηράκλειο χτυπάει το απόγευμα του Σαββάτου η "καρδιά" της Μεγάλης Συνόδου καθώς αφίχθηκαν στην πόλη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καθώς και οι Προκαθήμενοι των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την πόλη και αστυνομικοί φρουρούν κάθε σημείο, ενώ ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας ίπταται πάνω από το Ηράκλειο φροντίζοντας για την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων.

Στις 18:30, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υποδέχεται τους προσκεκλημένους στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία και ο Εσπερινός της Πεντηκοστής.

Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν τους, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Αφίξεις πολιτικών στην Κρήτη

Την ίδια ώρα ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στην Κρήτη και τα πολιτικά πρόσωπα λόγω της Συνόδου αλλά και των εγκαινίων του Μουσείου Ελεύθερνας την Κυριακή.

Από την πρώτη ημέρα της Συνόδου βρέθηκε στην Κρήτη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στο νησί βρίσκεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στις 5 το απόγευμα θα αφιχθεί στο Ηράκλειο ο Βασίλης Λεβέντης και την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ενδέχεται ακόμη την Κυριακή να αφιχθεί ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Και από τη ΝΔ πιθανότατα να παραστεί στις εκδηλώσεις ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ως Υπεύθυνος Παιδείας και Θρησκευμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια